• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Black Angus natuurvlees uit Nederlandse natuurparken

Ons natuurvlees is een exclusief Nederlands product en bovendien 100% grasgevoerd. Dat kan ook niet anders met runderen die gewoon in de natuur leven! We vertellen je graag over de Aberdeen Black Angus, een bijzonder runderras waarvan wij echt eerlijk vlees beschikbaar maken.

 

Aberdeen Black Angus, een runderras uit Schotland

Black angus vlees uit Nederlandse natuurparkenDe Aberdeen Black Angus komt oorspronkelijk uit Aberdeenshire, Schotland, waar ze gefokt werden door Hugh Watson. Een van zijn koeien, Old Granny, werd geboren in 1824 en zette maar liefst 29 kalveren op de wereld in 35 jaar tijd! Inmiddels is de Aberdeen Black Angus een van de populairste rassen ter wereld vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. En bijna allemaal zijn het nakomelingen van Hugh’s Old Granny.

De Aberdeen Black Angus heeft een krachtig voorkomen ondanks de ietwat kortere poten en het (van nature) ontbreken van de hoorns. Het ontbreken van de hoorns vermindert het risico op verwondingen bij eventuele onenigheid in de kudde. En hoewel de naam anders doet vermoeden komt de Black Angus ook in een prachtige cognac kleur voor. Dan spreken we van de Red Angus.

 

Geen tussenkomst van een boer nodig

Net als de Schotse Hooglander is ook de Black Angus een zelfredzaam ras. Geef ze een stuk natuur en ze redden zich wel! Runderen zijn immers dol op al het lekkers dat de natuur te bieden heeft: grassen, kruiden, bloemetjes, paddenstoelen en nog veel meer. Dankzij dit natuurlijke dieet zijn ze enorm gezond en vitaal. Ook een strengere winter is geen probleem voor de Black Angus. Hoewel bijvoeren dan in principe overbodig is, ontkomen we daar niet altijd aan. 

Echt ‘ongerepte’ natuur kent Nederland namelijk niet meer. Dat houdt in dat alle gebieden waar de Black Angus loopt in beheer is van organisaties zoals o.a. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Daardoor ontkomen we niet altijd aan de maatregelen die getroffen worden tijdens de wintermaanden. Hoe dit precies in elkaar steekt lees je in onze blog Beter Leven Keurmerk vs. onze natuurrunderen.

Black Angus vlees uit Nederlandse Natuurparken

Ook het kleine formaat van de kalfjes draagt bij aan de zelfredzaamheid van de Aberdeen Black Angus runderen. In tegenstelling tot koeien en in de reguliere veehouderij, kunnen deze dames bevallingen prima af zonder hulp van een boer of dierenarts. De kalfjes groeien vervolgens op bij hun moeder in de kudde, gewoon zoals de natuur dat bedoeld heeft.

De stiertjes beginnen te puberen wanneer ze een jaar of vier zijn. Ze gaan dan de strijd aan om hun rang binnen de kudde te bepalen en om indruk te maken op de dames. Om een goede balans in de kudde te waarborgen is dit het moment om de stieren eruit te halen.

Bekijk hier een uitzending van Binnenstebuiten, over hoe zorgboer Dirk passievol diverse natuurgebieden beheert met een kudde Black Angus runderen.

 

Black Angus vlees rechtstreeks uit de natuur

Black angus grasgevoerd natuurvlees uit Nederlandse natuurparkenBij Vleesch&Co vind je met name grasgevoerd rundvlees van de Black Angus en Schotse Hooglanders uit Nederlandsenatuurparken. Het vlees van de Black Angus wordt wereldwijd geprezen vanwege haar superieure kwaliteit, ongekende malsheid en uitzonderlijke smaak. De natuurlijke leefstijl van onze runderen voegt daar nog een extra smaakdimensie aan toe. De marmering die daardoor ontstaat, dunne lijntjes intramusculair vet in het vlees, houdt enorm veel smaak vast.

De echte fijnproevers gaan voor die authentieke natuurvlees smaak. Alsof je bij elke hap alle grassen, kruiden en bloemetjes nog proeft! Bovendien is grasgevoerd natuurvlees gezonder dan regulier vlees. Het bevat namelijk van het gezonde omega 3-vetzuur, zoals je leest in ons eerdere blog Grasgevoerd vlees is gezonder dan graangevoerd!

 

Aberdeen Black Angus runderen vs. het Beter Leven Keurmerk

Waarom we niet werken met het Beter Leven Keurmerk? We laten je gewoon zelf zien hoe goed onze runderen leven. Zo’n keurmerk is dan vooral duur en overbodig. We stellen zeer strenge eisen aan onze leveranciers die de criteria van het Beter Leven Keurmerk ver overstijgen. Zo zijn onze transporttijden korter, wordt er niet gecastreerd of onthoornd, groeien kalfjes op bij hun moeder én hebben ze een enorme leefruimte waar geen veehouderij tegenop kan.

Voor het gemak maakten we een compleet overzicht van onze criteria vs. die van het Beter Leven Keurmerk.

Wil je met eigen ogen zien hoe onze Black Angus runderen leven? In onderstaande video brengt Bauke, oprichter van Vleesch&Co, een bezoekje aan de Aberdeen Black Angus. 

Wil je zelf eens natuurrunderen spotten? Nederlandse natuurparken kennen prachtige wandelroutes. Breng eens een bezoek aan het Fochteloërveen of de Schoorlse Duinen en wie weet sta je straks oog in oog met een van deze imposante runderrassen!

 

Niet alleen lekkerder, ook beter voor de planeet

Vleesch&Co maakt vlees beschikbaar voor de bewuste vleesliefhebbers. Bij ons weet je precies wat voor vlees je in huis haalt en hoe het dier leefde. Kiezen voor natuurvlees is niet alleen de betere keuze voor dierenwelzijn, je draagt ook bij aan een eerlijkere vleesindustrie, vermindering van de CO2-uitstoot en het vergroten van de biodiversiteit. Meer te weten komen over waarom vlees van Vleesch&Co de betere keuze is? Je leest het hier.

Zelfslachtend slager Ter Weele uit het Gelderse Oene is verantwoordelijk voor de verwerking van ons vlees. Hierbij staat het kop-tot-staart principe centraal waarbij zo min mogelijk van het dier verloren gaat. Alles wat benut kan worden, dat benutten we. Dit is duurzaam en wel zo respectvol naar het dier. Kijk dus niet gek op wanneer je stierenballen in ons assortiment aantreft, met alles benutten bedoelen we ook echt: alles!

 

Bestel Black Angus vlees bij Vleesch&Co, dat is pas echt (h)eerlijk!

Sluit je aan bij de missie van Bauke voor een betere wereld, en geniet tegelijk van Black Angus vlees dat echt smaakvoller en gezonder is! Wat wil je nog meer? We bezorgen je Black Angus vlees en andere favorieten binnen 2 dagen bevroren bij je thuis!

Ontdek nu ons Black Angus vlees assortiment

Wil je op de hoogte blijven en smakelijke inspiratie ontvangen? Like ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief (ontvang direct 200 Doekoes).