• Grasgevoerd vlees uit Nederland
 • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
 • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
 • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Natuurvlees bestellen bij Vleesch & Co

Eerlijk natuurvlees bestellen – hoe het werkt bij ons?

Je wilt eerlijk grasgevoerd natuurvlees bestellen, maar ziet door de bomen het bos niet meer… Er zijn veel aanbieders, die allemaal zeggen dat hun vlees het beste, goedkoopste, puurste en lekkerste is. De een is bio, de ander gangbaar. Weer een ander verkoopt graangevoerd importvlees uit Brazilië, Uruguay of Australie. En weer een anders werkt met lokaal vlees. Of je moet je inschrijven en wachten tot de hele koe verkocht is.

Bij de één kan je helemaal zelf kiezen wat je wilt, terwijl je bij een ander een vast pakket krijgt. Wordt het bevroren of gekoeld aangeleverd? Het zijn nogal wat vragen.

Hier leggen we je uit hoe het werkt bij ons. Het geeft antwoord op de bij ons meest gestelde vragen. En heb je toch nog een vraag? Contact ons hier en we geven je zo snel mogelijk antwoord.

touw

Grasgevoerd vlees uit de natuur.

Ons natuurvlees komt van runderen en schapen die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Deze kuddes bestaan uit Schotse Hooglanders, Aberdeen (Black) Angus en Schoonebeeker Heideschapen die alleen maar gras, bloemetjes en lekkere kruiden eten. Dat zorgt voor (h)eerlijk en gezond gras gevoerd natuurvlees van blije koeien en schapen die geen stress hebben gehad! En dat levert heel bijzonder vlees op, zoals in dit positieve artikel van Felix Wilbrink, culinair expert van De Telegraaf, te lezen is.

Gezond en (h)eerlijk vlees

De dieren worden alleen bijgevoerd in strenge winters en hebben nooit antibiotica gehad. Puur vlees dat zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen is. Daarbij is het ook nog allergenen-, en glutenvrij. De enige toevoeging zijn soms alleen maar zeezout, biologische kruiden en specerijen voor de gekruide producten. Grasgevoerd vlees is bewezen gezonder dan graangevoerd vlees. Het bevat meer van het goede Omega 3 vet en minder Omega 6. En dat is nog maar één aspect.

touw

Dry aged

We werken bewust met een kleine maar wel heel vakkundige zelfslachtende slager, Herman ter Weele in Oene, die volgens onze normen en waarden met de dieren en het vlees omgaan. Als je daar wat meer van wilt weten, wordt hier een goede uitleg gegeven. De dieren worden nooit met veel tegelijk gebracht, wat ze een rustig gevoel geeft. Dat transport doen we overigens met eigen transport van de stichting die de kuddes beheert.

De slager laat het na de slacht eerst minimaal twee weken rijpen volgens de dry aged methode. Daarna worden de mooiste stukken in porties voor 2 personen verpakt. De rest wordt verwerkt in onze beefburgers en worsten. Zo gebruiken we alles, van kop tot staart, dat ook wel vierkantsverwaarding wordt genoemd.

Om te zorgen dat de kwaliteit zo optimaal mogelijk is als het op je bord ligt, wordt het natuurvlees gevacumeerd en vriezen we het daarna direct heel snel voor je in met blastvriezers. Daardoor worden de cellen in het vlees zo min mogelijk beschadigd, en dat is weer beter voor de kwaliteit. Als je zelf 3 -4 kg vlees moet invriezen in je vrieslade, kan dit zomaar twee tot drie dagen duren voor het geheel tot -21℃ bevroren is.

Smaken verschillen.

Wil je eerlijk natuurvlees bestellen? Je bepaald bij ons zelf hoe jouw pakket samengesteld is. Bij ons kan je helemaal zelf kiezen welk vlees je het liefst wilt hebben, en hoeveel je daarvan wilt. Kijk rond in onze shop, waar het overzichtelijk op soort gerangschikt staat. Leg in je winkelmand wat jou lekker lijkt. Daarnaast hebben we ook een aantal standaard pakketten die met zorg samengesteld zijn op de behoefte van een gemiddeld gezin.

Zorg dat je een account aan maakt, of inlogt op je bestaande account, zodat je automatisch Doekoe’s spaart. Bij elke Euro  product verdien je een Doekoe, en daarmee spaar je voor kortingen.

Kies, klik, klaar!

touw

Natuurvlees bestellen

Als je een bestelling geplaatst hebt, hoe wordt je pakket dan verzonden?

We leveren ons vlees door bijna heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden) De levertijd is doorgaans 2 werkdagen. Voor tarieven en leverdagen in Vlaanderen – Belgie zie hier. Voor het verwerken en afleveren van de bestellingen werken we samen met een een stichting, die mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt in dienst heeft.

De bezorgingen zelf wordt gedaan door Trunkrs Foodservice in de avonden tussen 17.00 en 22.00. De routes worden zo goed en efficiënt mogelijk gepland. We nemen van te voren contact met je op, en in overleg wordt de bestelling bezorgd op de gewenste avond. Je kan de bestelling volgen via een track en trace, die je per mail krijgt tussen 14.00 en 15.30 op de dag van aflevering.

Wij leveren het pakket in de ochtend aan, en nog dezelfde dag wordt het op het afgesproken adres afgeleverd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale dikke dozen, isolatiemateriaal en voldoende recyclebare icepacks om je bestelling op de juiste temperatuur bij je te bezorgen. De icepacks kan je leeg laten lopen in de gootsteen, en de rest van de hele verpakking kan bij het oud papier.

Gezien onze MVO doelstellingen om zo min mogelijk milieu belastend te zijn, kun je je voorstellen dat we niet voor een kilo biefstuk helemaal naar je toe kunnen komen. Daarom is ons minimale bestelbedrag €45.- voor het gereduceerde bezorgtarief. Dat is afhankelijk van je keuze zo ongeveer 3 á 3,5 kg vlees, en dat past makkelijk in één vrieslade en is een jaar houdbaar. We vragen een bescheiden bijdrage van €8,98 in de transportkosten. Vanaf €125.- is de bezorging in Nederland gratis.

Wil je wel minder dan 45.- natuurvlees bestellen? Dat kan, maar dan zijn we genoodzaakt de volledige bezorgkosten van €14,95 te berekenen.

En woon je in de buurt van een van onze afhaalpunten, kan je er ook voor kiezen het daar zelf af te halen. Na bestelling leveren we het daar af, en krijg je bericht als het klaar staat. Dit duurt doorgaans 2 werkdagen. We hebben op dit moment afhaalpunten in Almere, Amsterdam en Assen.


Is het Biologisch?

De boer waar we mee samenwerken voor rundvlees voldoet aan de strenge SKAL voorwaarden voor het houden van de biologische veestapel. Dit vlees wordt overigens niet als biologisch geleverd, omdat het onder eigen label in de markt gezet wordt en dit weer een andere extensieve en dure certificering is. Wij zelf vinden de grote investering en tijdsdruk op administratie, om dit predicaat dat nodig is om het vlees biologisch te kunnen verkopen, niet zoveel meer toevoegen. We kiezen ervoor ons vlees als grasgevoerd natuurvlees aan te bieden. Wij vinden het veel belangrijker dat het zo min mogelijk milieu belastend is en met liefde behandeld.

Je voordeel? Het beste grasgevoerde natuurvlees voor vaak minder dan de gangbare biologische supermarktprijzen.

touw

De kenmerken en voordelen van ons Nederlands natuurproduct op een rijtje:

 • De runderen grazen het hele jaar door buiten in de natuurgebieden, en zijn te kenmerken als grasgevoerd rund.
 • De runderen bepalen zelf wat ze eten, en als ze bijgevoerd worden is dat met bio hooi.
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica. Buiten dat we dat niet willen, is dit ook niet te doen in de uitgestrekte natuurgebieden.
 • Er wordt op geen enkele manier gebruik gemaakt van genetische modificatie en/of groeihormonen.
 • Ons grasgevoerd natuurvlees is rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega 3 vetzuren.
 • Al ons vlees is strikt e-nummer en glutenvrij.
 • Vlees van de Schotse Hooglander en Angus heeft een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
 • De Schotse Hooglanders, Black Angus runderen en Schoonebeeker schapen zijn in Nederland geboren en opgegroeid en uiteindelijk worden ze hier ook verwerkt (4xNL). Met behulp van de code op de verpakking kun je altijd de herkomst controleren. Het valt onder het gecertificeerd grasgevoerd vlees.
 • We werken met een zeer kundige ambachtelijke slager, die zijn sporen binnen het vakgebied ruimschoots verdiend heeft.
 • Je bepaald zelf wanneer je bestelling geleverd wordt met geconditioneerd transport, waardoor het gegarandeerd bevroren aan komt.
 • Op de ochtend van levering krijg je een mail met de geplande levertijd en Track & Trace.
 • Een gemiddelde bestelling is ongeveer 3,5 kg, en dat past makkelijk in één vrieslade.
 • Ons snel ingevroren gevacumeerd vlees doet niet onder voor vers, en is minimaal een jaar houdbaar in de vriezer.
 • Bovendien spaar je met onze Doekoes ook nog eens voor korting op je producten. Als je inlogt voor je een bestelling doet, wordt dit automatisch voor je bijgehouden.

 

Kortom: (h)eerlijk grasgevoerd natuurvlees, voor scherpe prijzen in vergelijking met biologisch supermarkt vlees.

touw

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je wel eens ons natuurvlees bestellen? Maak hier je keuze uit ons uitgebreid assortiment.