• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Veluws Scharrelvarken

Het Veluws scharrelvarken

In tegenstelling tot de runderen zijn varkens, zelfs het Veluws scharrelvarken, niet zo geschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen onze filosofie van zelfredzaam natuurvlees. Desondanks krijgen we vaak de vraag of wij ook varkensvlees kunnen leveren. We kunnen dan wel nee blijven zeggen, maar het is voor jou als klant natuurlijk praktischer en aanzienlijk duurzamer om al je goede vlees bij één partij te kunnen bestellen,  die het dan in één keer compleet thuis bezorgt.
We hebben zo natuurlijk onze eisen. Een varkenshouder moet, naast liefde voor de dieren, wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Veluws landvarken van de biologische varkensboer

Wij hebben dan ook een biologische varkensboer gevonden, boer Jarno, die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de Veluwse landvarkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. Waardoor ze geen last hebben van verveling en stress. En er is altijd een binnenhok met vers stro.

Bekijk hier de uitzending die bij boer Jarno werd opgenomen door Binnenstebuiten, en zie met hoeveel liefde de landvarkens opgroeien.

 

Veluws_landvarken
Vleeschenco Veluws scharrelvarken

Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen hun warme moeder in slaap te vallen.

Ze hebben sowieso niet veel kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen. Wij kunnen met het Scharrelvlees van het Veluws scharrelvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees aanbieden. De smaak en malsheid van het vlees is heel goed, dankzij de goede dooradering van vet. Dat is  typerend voor het Veluws scharrelvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren, draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij. De producten van Veluws scharrelvarken zijn te bestellen via onze webshop.

Kijk hier voor onze selectie vlees van het Veluws landvarken.