• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Low & Slow

Heb je de tijd om lekker lang te koken? Low and slow cooking past helemaal in de Slow Food gedachte van nu. Slow Food is goed, schoon en eerlijk. Net als natuurvlees van Vleesch&Co, van blije dieren die vrij rondbanjeren in de Nederlandse natuur. Low and slow vlees is ongekend mals en smaakvol. Perfect om eens hachee, pulled pork of spareribs op de BBQ te bereiden.

Filter

Low and slow vlees bestellen? In 2 dagen bevroren in huis

Met low and slow cooking verandert jouw vleesgerecht in een beleving an sich. En met puur en eerlijk natuurvlees van blije dieren past het bovendien perfect bij de Slow Food-beweging. Goed, schoon en eerlijk. Dat is ook waar Vleesch&Co naar streeft. Wij leveren ons low en slow vlees door heel Nederland en Belgisch Vlaanderen. Low and slow vlees bestellen? Eet het lekker puur.

Wat is low and slow cooking?

Low and slow cooking is een methode waarbij je vlees op lage temperatuur langzaam laat garen. Soms wel de hele dag! Deze methode is met name geschikt voor grote stukken vlees of wanneer je hachee, pulled pork of chicken of draadjesvlees bereidt. Hierdoor wordt het vlees heerlijk mals en sappig en valt het als het ware uiteen.

Low and slow cooking werd per toeval ontdekt in de achttiende eeuw toen een Britse wetenschapper per ongeluk zijn vlees vergat dat nog in de oven stond af te koelen. Tegenwoordig past de methode perfect in de Slow Food-beweging dat ontstond als reactie op de fastfood industrie. Mensen zijn zich steeds minder bewust van de herkomst van voedsel en het lijkt ons soms weinig te interesseren.

De primaire missie van Slow Food is om voedsel weer goed, schoon en eerlijk te maken waarbij we bewuste keuzes maken. En dit past perfect bij de missie en visie van Vleesch&Co.

Low and slow vlees van Vleesch&Co

Bij Vleesch&Co vind je een ruim aanbod van puur en eerlijk low and slow vlees. Ons vlees komt uitsluitend van dieren waarvan we weten waar én hoe ze geleefd hebben. Zo komen de picanha (staartstuk) – het perfecte low en slow BBQ vlees – en het klapstuk van de Schotse Hooglanders en Black Angus runderen die rondlopen in Nederlandse natuurparken. Zoals het Fochtelooerveen en de Schoorlse Duinen.

Ons hacheevlees hebben we alvast in blokken gesneden. Door een langzame bereiding smelt het vet en verandert de textuur van het bindweefsel. En dat is precies wat je wilt voor een oer-Hollandse hachee! Met lamsrollade van het Drentse Heidelam maak je van je maaltijd een feestelijke beleving. En de herkomst van het vlees maakt iedere hap nog beter. Vlees van deze bijzondere lammeren staat zelfs op de Slowfoodlijst van De Ark van Smaak.