• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Biologische kip kopen? SouperHen is het betere alternatief

Geef jij om dierenwelzijn en ga je biologische kip kopen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar deze kippen vandaan komen en hoe ze hebben geleefd. Bij Vleesch&Co kiezen we uitsluitend voor dieren met een bijzonder goed verhaal, en deze delen we dan ook graag met je! Wat is de oorsprong van de biologische kip van Vleesch&Co? Lees snel verder.

Categorieën

Kies het dier en vind alle bijbehorende vleessoorten. Of ontdek onze zorgvuldig samengestelde vleespakketten voor iedere gelegenheid.

Echt blije scharrelkippen

Blije scharrelkippen zijn voor ons kippen die zo natuurlijk mogelijk hebben geleefd. En wat doet de kip niets liever? Gewoon lekker rondscharrelen! Op zoek naar lekkere hapjes uit de bodem, zoals wormen, insecten en jonge scheuten van planten. Iets wat kippen in de reguliere pluimveehouderij vrijwel nooit zullen kennen. Onze kippen komen van twee Nederlandse leveranciers die beide respectvol met de dieren omgaan en ze een zo natuurlijk mogelijk leven bieden.

De eerste is Johan Leenders uit Flevoland, hier komt onze vijf sterren oranjehoen vandaan. Ze beschikken over een enorme overdekte buitenruimte waarin ze gewoon lekker kip kunnen zijn. Je herkent oranjehoenvlees direct aan de unieke oranje kleur. Dit komt door het lokale voer die de oranjehoen voorgeschoteld krijgt, bestaande uit circulaire wortels, rode bietjes, kurkuma en gedroogde kruiden zoals oregano. Als een van de weinige kippen in Nederland vrij van soja! De oranjehoen is niet biologisch. Deze duurzame pluimveehouder besloot namelijk een stap verder te gaan en riep zelf vijf pijlers in het leven, voor: klimaat, circulaire landbouw, kwaliteitsvlees, diervriendelijk en supergezond. Je leest er hier meer over.

De SouperHen, onze biologische kip van de Lankerenhof

De SouperHen is oprecht bijzonder te noemen! Deze biologische kip komt van biologisch pluimveehouderij De Lankerenhof en is een echte dubbeldoel kip. Zo scharrelen ze eerst in alle vrijheid binnen en buiten rond op de boerderij terwijl ze biologische eieren leggen. Wanneer ze na verloop van tijd meer voer eten dan dat ze eieren leggen en de eieren slechter worden van kwaliteit, worden ze geslacht. Omdat deze biologische kip veel beweging heeft gehad, is het kippenvlees veel smaakvoller. Vanwege de leeftijd is het wel iets taaier waardoor het een langzamere bereiding vereist. Perfect voor een stoofschotel, krachtige bouillon of een heerlijke zelfgemaakte kippenragout!

In ons assortiment vind je ook vlees van de leghaantjes van de Lankerenhof. Deze zijn echter (nog) niet biologisch gecertificeerd omdat dit certificaat simpelweg niet bestaat voor haantjes. Maar, vanzelfsprekend, groeien zij hetzelfde op als de biologische SouperHen.

Biologische kip kopen van Vleesch&Co? Bekijk direct onze soepkip de ‘SouperHen’ of onze biologische kipfilet.

 

Biologische kip bestellen? Binnen 2 dagen bevroren geleverd!

Al ons kippenvlees komt van blije scharrelkippen. Zoals de biologische kip van pluimveehouderij De Lankerenhof en de duurzame oranjehoen uit Flevoland, die niet gecertificeerd biologisch is maar wel een bijzonder goed leven leidt. Een uitstekend alternatief voor de supermarkt kip, en de betere keuze wat betreft duurzaamheid en dierenwelzijn. Uiteraard is al ons kippenvlees vrij van hormonen en antibiotica. Ontdek het uitgebreide kippenvlees assortiment van Vleesch&Co en maak de betere keuze.

Bekijk direct ons complete kippenvlees assortiment!

Wat vinden onze klanten?

Prima vlees voor een schappelijke prijs, volgens afspraak bezorgd.

Al verschillende keren vlees besteld. Van welk dier dan ook; het is allemaal bijzonder smaakvol en kwalitatief dik in orde. Prijs kwaliteit verhouding is prima. Bezorging conform afspraak met een mail een uur van te voren en een telefoontje 5 minuten voor levering. Alles wordt stijf bevroren [...]
- Zwolle

Dankbaar

Doordat deze dieren vrij in de natuur leven is de energetische waarden hoog. Ze zorgen voor de biodiversiteit en worden dus niet alleen gehouden voor de slacht. Ander vlees heeft een lagere energetische trilling en kan ik niet eten.
- Wassenaar

Volgens verwachting!

Prima kwaliteit! Goede service!
- Zoetermeer

Ossobuco Milanese 2 x niet geleverd

Eerste keer dacht ik dat ik me vergist had. de tweede bestelling heeft mijn vrouw aangenomen en in de vriezer gelegd. Toen ik de ossobuco zocht trof ik opnieuw runderschenkel.

Reactie van het bedrijf

Dank voor je reactie. Dan is toch het juiste geleverd. Ossobuco is precies hetzelfde als runderschenkel. Maar dan de Italiaanse naam. Zoals ook uitgelegd op onze site bij dit product.

- Den Haag

Dit is pas een runder rookworst!

Ik zoek al jaren naar een ambachtelijk gemaakte smaakvolle runder rookworst. Deze heb ik nu eindelijk gevonden. Dit is vakwerk!
- Rotterdam
423 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10