Rollade kopen van echt eerlijk vlees? De lekkerste rollade komt van dieren die een stressvrij leven hebben gehad. En waar hebben ze het nou beter dan gewoon in de natuur? De rollades van Vleesch&Co zijn gemaakt van gecertificeerd grasgevoerd natuurvlees van Nederlandse bodem, en dit proef je direct! Laat ons je vertellen over de oorsprong van de (h)eerlijkste rollade. Of ga direct naar onze lamsrollade, scharrelvarkensrollade of runderrollade.
Rollade kopen? De (h)eerlijkste rollade uit de Nederlandse natuur!
Categorieën
Kies het dier en vind alle bijbehorende vleessoorten. Of ontdek onze zorgvuldig samengestelde vleespakketten voor iedere gelegenheid.
Rollade kopen van echt blije dieren
Waar worden dieren blij van? Als ze gewoon lekker dier kunnen zijn. En dus niet wanneer ze leven voor de melkindustrie of snel op gewicht moeten komen om te eindigen als rollade. Daarom kiezen wij voor dieren die een zo natuurlijk mogelijk leven hebben gehad, van eigen bodem, want dit is wel zo duurzaam. We zeggen ‘zo natuurlijk mogelijk’ omdat Nederland helaas geen ongerepte natuur meer kent. Dit houdt in dat alle natuurgebieden waar onze dieren leven in beheer zijn van onder andere Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zoals bijvoorbeeld de Schoorlse Duinen, ga je daar eens wandelen dan kan het maar zo zijn dat je ineens oog in oog staat met onze Schotse Hooglanders!
Meer lezen over het leven onze dieren? Ontdek de bijzondere verhalen op onze inspiratiepagina!
Rollade braden in de oven
Rollade braden kan in een pan of in de oven. Door rollade in de oven te braden is de kans minder groot dat het vlees te gaar wordt, dus wat dat betreft is deze methode iets eenvoudiger. Rollade in de oven braden gaat als volgt: haal de rollade een uur voor je begint aan je gerecht uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen. Onze rollades zijn al gekruid met biologische kruiden, maar wil je ze van te voren marineren trek hier dan 12 uur voor uit. Braad eerst enkele minuutjes de rollade aan met boter in een braadpan op hoog vuur. Zo krijgt de rollade een smaakvolle, knapperige buitenkant. Blijf het vlees hierbij regelmatig keren want dit zal snel gaan. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden Celsius. Plaats nu de braadpan zonder deksel in het midden van de oven. De oventijd is afhankelijk van het gewicht, maar reken op ongeveer 45 minuten voor 1 kilo rollade.
Voor gelijkmatige garing en om uitdroging te voorkomen, draai je de rollade ook in de oven iedere 20 minuten om en bedruip je het met het eigen braadvet. Is de oven klaar, wikkel dan voor het mooiste resultaat het vlees nog even in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Houd er dan wel rekening mee dat tijdens het rusten in de folie de kerntemperatuur nog iets kan toenemen. De ideale kerntemperatuur van rollade is 55-60 graden. Wil je de rollade braden in de pan? Bekijk dan dit recept. Eetsmakelijk!
Rollade kopen met de authentieke natuurvlees smaak?
De (h)eerlijkste rollade kopen doe je bij Vleesch&Co, gemaakt van gecertificeerd grasgevoerd natuurvlees rechtstreeks uit de Nederlandse natuur. Kies voor een traditioneel gekruide runderrollade van vlees dat minimaal 2 tot 3 weken gerijpt heeft, de onwijs malse lamsrollade van het Drentse Heidelam met wildachtige smaak, of de rollade van de leukste scharrelvarkens in Nederland. Binnen 2 dagen bevroren geleverd tot aan je voordeur! Welke natuurvlees rollade steelt straks de show in jouw gerecht?
Wat vinden onze klanten?
Soorten vlees
Bijvoorbeeld gehakt van kip, rund, varken en wild.
Gebruik
Vind het vlees dat past bij jouw gerecht, bereiding of gelegenheid!
Reactie van het bedrijf
Dank voor je reactie. Dan is toch het juiste geleverd. Ossobuco is precies hetzelfde als runderschenkel. Maar dan de Italiaanse naam. Zoals ook uitgelegd op onze site bij dit product.