Vleesch&co bavette logo

Bavette

touwBeschrijving

Bavette dry aged. Ook wel vinkenlap, halve maan en flank steak genoemd. Terug van weggeweest als vergeten vlees. Een prachtig alternatief voor biefstuk, met veel meer smaak. Het is wel zaak het goed ‘op de draad’ te snijden, anders kan het als taai worden ervaren.

De meeste Bavette die je in NL kunt kopen is van graan gevoerde koeien die veelal uit Argentinië, Brazilië, Australië of Ierland komen. Deze bavette is dikker en malser dan gras gevoerd. Wij hebben uiteraard alleen het laatste, omdat onze runderen geen graan krijgen.

Op onze bavette moet je iets meer kauwen, maar het heeft wel meer smaak dan de graan gevoerde variant. Ook dit vlees ging tot een paar jaar geleden gewoon in het gehakt. Gelukkig weer helemaal terug van weggeweest als vergeten vlees.

touw

Welk deel van de koe

Uit de vang, het buikdeel van het rund.

touwSmaak & structuur

Stevig vlees met een grove structuur en lange duidelijk zichtbare vezels en een volle smaak. Wij laten het minimaal drie weken rijpen. Dry aged bavette dus.

touwBeste bereiding

Grillen, dubbelgrillen als biefstuk. Je moet het wel op de draad snijden na bereiding.

touw

Ideale kerntemperatuur

Gaar het op 52-54 °C voor medium-rare.

touw

Ga naar de productpagina