Dubbel Gegrilde Bavette met Chimichurri

Dubbel Gegrilde Bavette met Chimichurri

De bavette steak is een stevig stuk vlees met een volle smaak. De bavette komt uit de vang van een koe. Dit is het buikdeel. De bavette steak vertoont een mooie vet dooradering en heeft een lange grove draad.

 

Met deze overheerlijke, zelfgemaakte chimichurri saus is de gegrilde bavette een simpele go-to gerecht voor elke gelegenheid!

Categorie Rundvlees
Niveau Gemiddeld
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

600 gr bavette
1 bos platte peterselie
6 takjes oregano
1 rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 limoen
olijfolie extra virgine
zeezout

Instructies

  1. Begin met het snipperen van de ui. Het liefst met de hand, want dan krijg je de lekkerste salsa. Vervolgens doe je een half teentje knoflook, half bosje peterselie, blaadjes van 6 takjes oregano en een halve rode peper zonder zaad in een mengbeker of kom. Maal dit grof met je staafmixer. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer dit door elkaar. Voeg naar smaak het sap van een halve limoen en zout toe. Je chimichurri moet nu pittig, friszuur en kruidig smaken.
  2. Zet je grillpan op het vuur. Als deze begint te walmen, is het klaar voor gebruik! Snijd de bavette met de draad mee in 4 stukken van ongeveer 10 cm breed. Smeer de bavette in met olijfolie en wat zout, en laat even rusten.
  3. Als de grillpan heet is grill je de bavette 4 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de grillpan en snij dan de stukken in drieën, weer met de draad mee. Grill die stukken op de nog rode kant, maximaal 1 minuut aan beide zijden. Haal de bavette uit de pan en laat een paar minuten rusten. Snijdt dan dwars op de draad in stukjes van maximaal één cm.
  4. Verdeel de dubbel gegrilde bavette over 4 borden en serveer met je eigen gemaakte chimichurri. Ook heerlijk op een gegrild broodje.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten