VOOR DE CHIMICHURRI
Begin met het snipperen van de ui. Het liefst met de hand, want dan krijg je de lekkerste salsa. Vervolgens doe je een half teentje knoflook, half bosje peterselie, blaadjes van 6 takjes oregano en een halve rode peper zonder zaad in een mengbeker of kom. Maal dit grof met je staafmixer. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer dit door elkaar. Voeg naar smaak het sap van een halve limoen en zout toe. Je chimichurri moet nu pittig, friszuur en kruidig smaken.
VOOR DE DUBBEL GEGRILDE BAVETTE
Zet je grillpan op het vuur. Als deze begint te walmen, is het klaar voor gebruik! Snijd de bavette met de draad mee in 4 stukken van ongeveer 10 cm breed. Smeer de bavette in met olijfolie en wat zout, en laat even rusten.
Als de grillpan heet is grill je de bavette 4 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de grillpan en snij dan de stukken in drieën, weer met de draad mee. Grill die stukken op de nog rode kant, maximaal 1 minuut aan beide zijden. Haal de bavette uit de pan en laat een paar minuten rusten. Snijdt dan dwars op de draad in stukjes van maximaal één cm.
Verdeel de dubbel gegrilde bavette over 4 borden en serveer met je eigen gemaakte chimichurri. Ook heerlijk op een gegrild broodje.
Eet het lekker puur!