Vleesch&co ezeltje logo

Ezeltje

touwBeschrijving

Om het liesstuk tijdens de bereiding te laten mislukken moet je wel haast een ezel wezen. Vandaar de naam ezeltje. Het kan niet mislukken, of je het nu rare, medium of wel done bakt. Het smaakt altijd.

 

In Amsterdam wordt het ook wel en stukkie pasgetrouwd genoemd, omdat de pasgehuwde vrouwen dit stuk van de slager kregen, om hun eerste braadstuk niet te laten mislukken.

 

touw

Welk deel van de koe

Van de achtervoet, nabij de liezen, daarom heet dit het liesstukje. Ook wel ezeltje of tri-tip genaamd.

touwSmaak & structuur

Met aan één kant wat vet, is dit een redelijk mals stukje vlees met een diepe smaak. 

touwBeste bereiding

In plakken als steak bakken of in z’n geheel als braad / grill stuk, of zelfs als rosbief.

touw

Ideale kerntemperatuur

49- 53°C

touw

 

Bezoek de shop