Vleesch&co Hutspot met klapstuk serveertip

Klapstuk met hutspot

touw

 

Slowcooking op z’n best

 

bekijk al ons stoofvlees

 

Klapstuk is een stuk van de borst, daar waar de ribben zitten. Het kan wat vet zijn, maar dat zorgt juist voor de specifieke smaak. Ook zit er veel bindweefsel in, en daarom moet het heel lang stoven. Het voordeel? Een superlekker ruikend huis. Serveer de klapstuk met hutspot.

 

Verwarm de oven op 90°C. Snij één ui, één wortel en de prei in stukken. Zet je braadpan op het vuur, en verhit hierin de boter en olie. Braad het klapstuk aan beide kanten tot het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan. Fruit de groenten aan onder af en toe roeren. Na zo’n 5 minuten leg je het klapstuk weer in de pan en voeg je de laurierblaadjes toe. Doe er naar smaak peper en zout bij. Voeg een halve fles wijn en de bouillon toe. Deksel op de pan en zet deze voor minimaal 8 uur in de oven. Op het fornuis kan ook. Gebruik dan een sudder plaatje en draai het vuur op de allerzachtste stand.

 

Serveer de klapstuk met hutspot.

VOOR DE HUTSPOT

Schil de aardappels en snijdt ze in stukken, net als de wortels en uien. Laat dit alles zo’n 20 minuten koken. Giet  de aardappels af en voeg dan naar smaak zout, een klontje boter en een draai uit de pepermolen toe. Stampen maar!

 

Schep de hutspot op voorverwarmde borden. Duw een kuiltje met je juslepel en verdeel het klapstuk over de borden. Je kunt de meest vette delen er alvast af halen als je dat niet lekker vindt. Schenk wat jus in het kuiltje en serveer je gerecht met een glimlach.

 

Eet het lekker puur!

 

  • Vleeschenco Klapstuk

 

Ingrediënten

1,5 kilo klapstuk 1 prei 6 winterwortels 6 uien 1 kilo kruimige aardappels 1 fles rode wijn (liefst uit Argentinië of Chili) ½ liter bouillon boter & olijfolie 2 laurierblaadjes zout & peper

Wat heb je verder nodig?

flinke braadpan oven of sudderplaatje stamppot-stamper