Vleesch&co kogelbiefstuk logo

Kogelbiefstuk

touwBeschrijving

Dry aged kogelbiefstuk. Een malse biefstuk, die een aantal weken gerijpt is. Er zitten een aantal verschillende soorten biefstuk aan een rund. Samen met de Hollandse-, de haas-, en de lendebiefstuk, is de kogelbiefstuk wel de bekendste. Vaak wordt biefstuk ook wel van minder malse delen van de koe gemaakt, en dan wordt het geprikt. Dan worden er met een reeks stalen pennen gaten in geprikt. Hierdoor worden de vezels als het ware door midden gehakt. Dit wordt vaak bij bieflappen gedaan. Dan wordt er kunstmatig een draai aangegeven die de consument moet doen geloven dat het een hoogwaardig stuk vlees is.

Wij doen aan dat circus niet mee. Wij geloven in puur natuur. 

touw

Welk deel van de koe

Het komt van de achtervoet, en zit naast de rosbief.

touwSmaak & structuur

Na de tournedos het meest malse stuk van een rund. Onze dry aged kogelbiefstuk is zeer smakelijk!

touwBeste bereiding

bakken als biefstuk – met gebakken champignons en gekonfijte ui

touw

Ideale kerntemperatuur

Bak het 46-48 °C voor rare (rood) tot medium rare (rosé).

touw

Ga naar de productpagina