Vleesch&co longhaas onglet logo

Longhaas

Onglet

touwBeschrijving

Longhaas staat in Frankrijk bekend als Onglet. Een stuk vlees met veel structuur en bindweefsel. Het is de spier die de longen laat werken, echt werkvlees, omdat deze nooit stil gestaan hebben. Het is belangrijk de bereiding op de juiste manier te doen en het vlees op de juiste manier te snijden. Onglet bestaat eigenlijk uit twee delen. Een klein deel is zeer mals en kan goed gebruikt worden voor rauwe steak tartare. Het grotere deel van de longhaas heeft echter wat grovere vezels. Dit kan dus heel goed gebruikt worden om een super smakelijke steak mee te maken. Het is een zeer zeldzaam stukje vlees, want er zit gemiddeld slechts 700 gram aan een koe.

touw

Welk deel van de koe

In de borst, onder de ribben, naast de longen.

touwSmaak & structuur

Werkvlees met lange vezels waar je iets meer op moet kauwen. Het heeft zeer veel smaak!

touwBeste bereiding

grillen, bakken of stoven. Na bereiding tegen de draad in snijden.

touw

Ideale kerntemperatuur

50-54 °C voor rare tot medium-rare

touw

 

Ga naar de productpagina