Vleeschenco ragu pasta

Pasta met gehakt ui ragu

touw

 

Warm voorgerecht voor 4 personen

 

Bekijk ons gehakt
touw

Voor de pasta met gehakt-ui-venkelragú zet de braadpan op je fornuis op lage temperatuur. Doe er een flinke scheut olie in, en vervolgens laat je dit warm worden.

 

Snijd elke ui in 8 partjes, zweet ze aan op lage temperatuur. Laat de uien onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes garen, dan voeg je vervolgens het gehakt toe en rul het. Als het gehakt bruin is, doe je de venkelzaadjes, laurierblaadjes, grof gemalen peper en een beetje zout erbij en roer je het vervolgens door elkaar. Na weer 10 minuten voeg je het glas witte wijn toe. Laat dit, met het deksel op de pan, zeker nog 3 kwartier op de allerlaagste stand doorgaren. Af en toe even doorroeren.

 

Kook het water voor de pasta, en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).

 

Als de pasta gaar is, giet je het af, maar bewaar één kopje van het kookwater. Je mengt een eetlepel van dit water door de ragù. Hierdoor gaat het wat binden, en krijgt het een zijdeachtige glans en smaak. Verdeel de pasta over 4 borden en dan schep je over elk een lepel van de ragû. Rasp er wat pecorino over en als laatste maak je het af met een topje basilicum.

 

Serveer met een lekker glas koele witte wijn.

 

Geniet ervan!

 

  • Vleesch&Co natuurvlees rundergehakt gehaktpakket
Ingrediënten

250 gr spaghetti (pasta) 4 uien 2 theelepels venkelzaad Olijfolie 250 gr gehakt 2 laurierblaadjes Zout en peper 100 gr pecorino geraspt Een paar takjes basilicum

Verder heb je nodig

Een braadpan Een glas witte wijn

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten