Pompoenstoof met Chipolata

touw

 

Warm hoofdgerecht voor 4 personen

 

Direct in winkelmand
touw

Als de eerste bladeren van de bomen vallen, en je ruikt die geurige lucht van de beginnende herfst kan ik maar aan een ding denken. Pompoen! Dan moet ik daar iets mee doen. Of het nou ijs is, een soep, in de risotto, als vulling voor ravioli of een chutney.

Pompoen is er in veel soorten, met elk hun eigen smaakbeleving. Voor mij het ultieme comfortfood. Je kunt de chipolata’s natuurlijk ook gewoon met een lekkere salade eten, maar op deze manier worden de smaken wel extra versterkt!

 

Verwarm 2 el olijfolie in de hapjespan. Bak de uien glazig. Doe de gember, pompoen en specerijen erbij en roer door. Bak dit even mee. Voeg de honing, passata en cranberry’s toe en breng aan de kook. Zet je vuur lager, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kikkererwten toe, en laat nog 10 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. Verwarm ondertussen je grillpan.

 

Doe de couscous, lente ui, verkruimelde bouillon en citroenschil in een kom. Schenk er 3 dl kokend water over en roer even goed door. Leg een bord of deksel op de kom, en laat 5 minuten staan. Vet de chipolata’s in met een klein beetje olijfolie, en bak in 4 minuten, met af en toe keren, net gaar in je grillpan. Niet te lang bakken, want dan wordt het droog. Voeg ondertussen 1 el citroensap, geroosterde amandelen en 1 el olijfolie toe aan de couscous en roer los.

 

Verdeel de couscous en pompoenstoof op 4 borden, bestrooi met koriander. Leg als laatste de chipolata er op.

 

Ingrediënten

3 el olijfolie – 2 rode uien (in dikke plakken gesneden) – 3 cm gemberwortel (geschild en geraspt) – 500 gr pompoenvlees (geschild en in grove stukken) – 1 tl kaneel – 1 tl korianderpoeder (ketoembar) – 1 tl komijnpoeder (djinten) – 1 tl harissa (of sambal) – 1 el honing – 350 gr passata (gezeefde tomaten in blik of pak) – 50 gr gedroogde cranberry's – 400 gr uitgelekte kikkererwten – 4 chipolata’s – 200 gr couscous – 1 blokje groentebouillon – 1 lente ui (in ringetjes gesneden) – 1 bio citroen (schil geraspt en sap) – 2 el geroosterd amandelschaafsel – 2 el koriander (grofgehakt)

Wat verder nodig

Een hapjespan Een kom Een grillpan