Vleesch&co picanha logo

Staartstuk

touwBeschrijving

Staartstuk is een prachtig stuk vlees met een dikke vetrand, waardoor het vlees niet zo snel uitdroogt, en veel smaak behoud. Heel goed te bereiden in de oven of op de barbecue. Het wordt ook wel Picanha genoemd, en het is volgens de Brazilianen en Argentijnen het allermooiste stuk vlees van een rund. Beter dan ossenhaas. Niet malser, wel smakelijker!

touw

Welk deel van de koe

van de achterkant van het rund op de rug, bij de staart.

touwSmaak & structuur

sappig, met een bite. En heel veel smaak.

touwBeste bereiding

Op de barbecue of in de oven krijg je als beste resultaat. Je kunt er ook steaks van bakken, of als tartaar verwerken

touw

Ideale kerntemperatuur

48-50 °C 

touw

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten