• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

15 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Beefburgers met Chimichurri

Lunchgerecht

Wij maken onze burgers van puur natuurvlees van runderen uit natuurparken. Daardoor is de smaak sowieso al heel anders dan je gewend bent van een standaard hamburger. Toen ik met m’n bedrijf begon is dan ook het eerste wat ik gedaan heb om de naam te veranderen in beefburgers.

Ik serveer ze op markten en festivals altijd op focaccia, en geef er geen saus bij omdat de smaak van de burgers zo perfect is! Voor de frisheid geef ik er chimichurri salsa bij. Ik vindt het lekkerder, en op deze  manier is het eten van onze beefburger een heel andere beleving dan een hamburger op een sesambroodje met ketchup en mayo. Het leuke is dat negen van de tien mensen terug komen naar m’n kraam om minimaal een duim op te steken. Meestal gevolgd door een grote glimlach en een hartelijk ‘Dat was super lekkerrrr!’. Daar wordt ik nou blij van! Een groter compliment kan je toch niet krijgen?

touw

VOOR DE CHIMICHURRI

hak je een gepelde ui, half teentje knoflook, half bosje peterselie, blaadjes van 6 takjes oregano en
een halve rode peper zonder zaad, en dit doe je dan in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer door elkaar. Als laatste naar smaak het sap van een halve limoen en zout toevoegen. Weer even roeren en goed proeven.

Het moet pittig, friszuur, en kruidig smaken.

VOOR DE HAMBURGER

Steek je BBQ aan, of zet je de grillpan op het fornuis en laat deze flink heet worden. Als de grillpan walmt, leg je de burgers erin, en laat 3 minuten bakken zonder te verschuiven. Draai ze om, en laat weer drie minuten liggen. Daarna weer omdraaien en nog een minuut laten liggen. Dan weer omdraaien voor nog een minuut op de kant die als tweede aan de beurt was. Als het goed is zijn de hamburgers dan medium gebakken. Wil je ze meer doorbakken eten, laat ze dan bij de 3e en 4e draai 2 à 3 minuten liggen. De kerntemperatuur moet 53℃ zijn voor medium.

Maak ondertussen de rucola in een kom aan met wat limoensap, olijfolie en een snufje zeezout. Snijd de focaccia in 4 stukken en overlangs doormidden. Beleg dan de broodjes met de aangemaakte rucola. Leg de gegrilde hamburger er boven op en beleg met een plak tomaat en als laatste doe je er een schep chimichurri op.

Geniet van deze smaakexplosie!

 

Ingrediënten

4 beefburgers
1 focaccia
50 gr rucola
1 tomaat

Voor Chimichurrie:
1 bos platte peterselie
6 takjes oregano
1 rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 limoen
Olijfolie extra virgine
Zeezout

Wat heb ik verder nodig?

BBQ of Grillpan
Kom
Scherp mes

Deel op Social Media: