grasgevoerde biefstuk
Haal de biefstukken uit de koelkast en laat minimaal een half uur op kamertemperatuur komen. Zet een grote koekenpan op je fornuis, en laat warm worden. Snijd intussen de gepelde uien in ringen. Maak de champignons met een borstel schoon en snijd in plakjes.
Doe 2/3e van de boter in de pan, wacht tot het gesmolten is, maar nog niet bruin. Doe de uien in de pan en roer een paar keer door elkaar. Voeg na 5 minuten de laurier, kruidnagel en een beetje zout toe, en draai je vuur op de laagste stand. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. De uien moeten heel langzaan gaar worden. Als het wat te droog wordt, en het begint aan te bakken, giet je wat van de wijn erbij. Het duurt wel meer dan een uur voor ze goed worden.
Zet een andere koekenpan op je fornuis, waar je de biefstukken in wilt bakken. Voeg nu de champignons toe aan de pan met uien, en gaar deze in een minuut of 5 onder af en toe roeren. Doe de rest van de boter in de biefstuk pan. Wacht tot het flink bruist, en bak de biefstukken maximaal 2 minuten aan elke kant. Draai om met een tang. Niet met een vork in het vlees prikken, dan lopen de vleessappen eruit, en wordt je biefstuk droog. Haal ze uit de pan en laat 4 minuten rusten in aluminiumfolie. Giet de ‘jus’ bij de uien en roer dit nog even door.
Leg de biefstukken op de borden, bestrooi dan met peper en zout. Doe er twee lekkere scheppen ui/champignon bij, en serveer het met goed brood.