• Vanaf 125 euro gratis bezorgen
  • Binnen 2 werkdagen bevroren geleverd
  • Grasgevoerd vlees van blije koeien
  • Beoordeeld met een 9,5

10 minuten

4 personen

Kookgemak: 1/5

Vleesch&co hot dog

Bruschetta rundersaucijs

Deze worst lust je zeker

Een heerlijk en makkelijk recept voor een snelle lunch! De combinatie van de knapperige bruschetta en de frisse sla doet het goed met de hartigheid van de ambachtelijke gemaakte saucijzen.

 

touw

Zet een pannetje met warm water op om de saucijzen in te wellen. Zorg dat het water rond de 70°C is, en laat de saucijzen er 10 minuutjes in wellen. Zet ondertussen alvast een koekenpan of grillpan op je fornuis om warm te worden. Haal de saucijzen uit de pan en dep ze droog.

Ondertussen was en droog je een handvol spinazie, rucola en mix het met een halve handvol landcress. Doe dit allemaal in een kom en knijp er een halve limoen over uit. Dan schenk je er een scheut olijfolie over en voeg een beetje zout toe. Hussel dit door elkaar, en dan proef je of het op smaak is.

Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in de pan. Leg voorzichtig de saucijzen in de pan en keer ze regelmatig om. Ze hebben in totaal zo’n 7 tot 8 minuten nodig tot ze medium gaar zijn. Dan zijn ze nog heerlijk sappig, en dat is wat je wilt!

Je kunt de saucijzen nu op de boterham leggen. Maar als je het nog lekkerder wilt maken, maak je van de broodjes lekker krokante bruschetta’s. Hiervoor smeer je de boterhammen eerst in met wat olie, en grill deze in de grillpan.

Om het helemaal af te maken rasp je even met een teentje knoflook over de gegrilde bammetjes.

Beleg per persoon een boterham met de aangemaakt salade. Snijdt de saucijzen schuin doormidden en leg op de broodjes.

Eet het lekker puur!

 

Ingrediënten

4 rundersaucijzen
spinazie
rucola
water- of landcress
1 limoen
olijfolie Extra Virgin
boter
fleur de sel (zeezout)
eventueel knoflook
halfje goed stevig brood

Wat heb ik verder nodig?

pan met warm water
koekenpan
mengkom
sla centrifuge
scherp mes
eventueel een grillpan

Deel op Social Media: