• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

15 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Dubbel gegrilde bavette

Dubbelgegrillde bavette met chimichurri

Dit was het eerste recept dat we ontwikkeld hebben toen ik net met Vleesch&Co begonnen was. Er was een grote streekmarkt waar we een plek gehuurd hadden en ik wilde perse iets met vergeten vlees doen. We waren er snel uit. Kort gegrilde Bavette met moest het worden waarmee we de harten van onze klanten gingen veroveren. We hadden een knoeperd van een BBQ aanhangwagen gehuurd, waar wel 40 kg houtskool in ging. De chimichurri werd ter plekke gemaakt van verse ingrediënten.

We hebben in 2 dagen tijd meer dan 100 kg bavette en 600 beefburgers verkocht. Dat was een mooi begin.

 

touw

VOOR DE CHIMICHURRI

Begin met het snipperen van de ui. Het liefst met de hand, want dan krijg je de lekkerste salsa. Vervolgens doe je een half teentje knoflook, half bosje peterselie, blaadjes van 6 takjes oregano en een halve rode peper zonder zaad in een mengbeker of kom. Maal dit grof met je staafmixer. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer dit door elkaar. Voeg naar smaak het sap van een halve limoen en zout toe. Je chimichurri moet nu pittig, friszuur en kruidig smaken.

VOOR DE DUBBEL GEGRILDE BAVETTE

Zet je grillpan op het vuur. Als deze begint te walmen, is het klaar voor gebruik! Snijd de bavette met de draad mee in 4 stukken van ongeveer 10 cm breed. Smeer de bavette in met olijfolie en wat zout, en laat even rusten.

Als de grillpan heet is grill je de bavette 4 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de grillpan en snij dan de stukken in drieën, weer met de draad mee. Grill die stukken op de nog rode kant, maximaal 1 minuut aan beide zijden. Haal de bavette uit de pan en laat een paar minuten rusten. Snijdt dan dwars op de draad in stukjes van maximaal één cm.

Verdeel de dubbel gegrilde bavette over 4 borden en serveer met je eigen gemaakte chimichurri. Ook heerlijk op een gegrild broodje.

Eet het lekker puur!

 

Ingrediënten

600 gr bavette
1 bos platte peterselie
6 takjes oregano
1 rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 limoen
olijfolie extra virgine
zeezout

Wat heb ik verder nodig?

grillpan
staafmixer
scherp mes

Deel op Social Media: