• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

90 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Vleesch en Co kip met mandarijn recept

Gebraden kip met mandarijn, gember en salie

Warm hoofdgerecht

Dit recept voor gebraden kip met mandarijn, gember en salie is op basis van onze Oranjehoen en super simpel, maar geeft wel maximale smaak door de gebruikte ingrediënten. Je kan best een mandarijn met een licht zuurtje nemen. Vaak zijn dat die kleine met die schil er vast omheen.

touw

Bereiden 

Verwarm de oven voor op 200℃.

Dep de kip droog en kruid (binnen en buiten) met peper en zout. Stop de mandarijn, salie en gember in de buikholte.

Leg de kip met de borst naar boven op je werkblad. Vouw de vleugels onder de kip. Bind de poten bij elkaar met keukentouw.

Leg met de borst naar boven op een rooster, en zet dat op een met folie belde bakplaat of braadslee, zodat het afdruipende vet en vocht wordt opgevangen. Dek de borst af met aluminiumfolie.

Zet in de oven en rooster 40 minuten. Verwijder dan de folie, wrijf de borst in met olijfolie, en bedruip de kip met lekvocht. Zet weer terug in de oven en rooster nog eens 30 minuten. De dijen moeten een kern van 68 ℃ hebben en als je erin prikt moet er helder sap uit komen.

Haal uit de oven en laat 20 minuten rusten met de borst naar beneden, zodat het vocht weer in de filet delen kan trekken.

De gebraden kip met mandarijn is lekker met dikke frieten en bimi (of broccoli).

Ingrediënten

1 Oranjehoen
2 mandarijnen in vieren gesneden
1 bosje salie
1 duim gember, fijngesneden
zeezout
zwarte peper

 

Wat heb ik verder nodig?

Een braadslee of ovenschaal

Deel op Social Media: