Bereiden
Verwarm de oven voor op 200℃.
Dep de kip droog en kruid (binnen en buiten) met peper en zout. Stop de mandarijn, salie en gember in de buikholte.
Leg de kip met de borst naar boven op je werkblad. Vouw de vleugels onder de kip. Bind de poten bij elkaar met keukentouw.
Leg met de borst naar boven op een rooster, en zet dat op een met folie belde bakplaat of braadslee, zodat het afdruipende vet en vocht wordt opgevangen. Dek de borst af met aluminiumfolie.
Zet in de oven en rooster 40 minuten. Verwijder dan de folie, wrijf de borst in met olijfolie, en bedruip de kip met lekvocht. Zet weer terug in de oven en rooster nog eens 30 minuten. De dijen moeten een kern van 68 ℃ hebben en als je erin prikt moet er helder sap uit komen.
Haal uit de oven en laat 20 minuten rusten met de borst naar beneden, zodat het vocht weer in de filet delen kan trekken.
De gebraden kip met mandarijn is lekker met dikke frieten en bimi (of broccoli).