• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

90 minuten

6 personen

Kookgemak: 1/5

Vleesch en Co gevulde hoen kip recept

Gevulde hoen

Feestelijk hoofdgerecht

Met onze gevulde hoen is het een makkie om een heerlijke feestelijke maaltijd op tafel te zetten. Het meeste werk heeft de slager al voor je gedaan. Hij heeft twee soorten vulling gemaakt op basis van varkensgehakt: een traditionele met zuidvruchten en een spicy variant. Precies genoeg om één kip te vullen. Met varkensgehakt, want daardoor blijft de kip sappiger.

Je hoeft alleen maar de vulling in de kip te doen, en het 2 x 45 minuten te braden. Dat is nog eens een stressvrij feestgerecht!

touw

Voorbereiding voor gevulde hoen:
Ontdooi de hoen en vulling 2 dagen in de koelkast.

Hoe maak je het :
Je zet de oven aan op 175 ℃. Je vult de oranjehoen aan de bovenkant met de bijgeleverde vulling. Maak de bovenkant dicht met een cocktailprikker. Bind de poten aan het uiteinde kruislings aan elkaar vast. Vet de hoen in met olijfolie, en bestrooi met peper en zout.

Leg de gevulde hoen met de borstkant naar beneden in een ovenschaal en braadt 45 minuten. Haal uit de oven, keer om, en beleg (indien gewenst) de borst met plakjes ontbijtspek. Braadt voor nog eens 45 minuten.

Dek ondertussen de tafel met je mooiste servies, en trek een fles lekkere rode wijn open.

Haal de hoen uit de oven, en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie met de borstkant naar beneden. Snijdt de hoen aan en geef er een lekkere versgemaakte aardappel-knolselderijpuree bij en je favoriete seizoensgroente.

 

Liever de pittige variant van de gevulde hoen? Bestel het hier.

Ingrediënten

1 gevulde hoen traditioneel
1 ons ontbijtspek (optioneel)
olijfolie
peper & zout

Wat heb ik verder nodig?

Ovenschaal
Oven
Cocktailprikkers
Keukentouw

Deel op Social Media: