• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

95 minuten

6 personen

Kookgemak: 2/5

Vleesch en Co gevulde hoen kip recept

Gevulde kip

Feestelijk hoofdgerecht

Wil je zelf aan de slag om een gevulde hoen te maken? De basis is 500 gram gehakt, je kan kiezen uit varkens-, of wild gehakt. Deze zijn beide wat vetter dan rundergehakt, en zorgen ervoor dat je kip niet uitdroogt. Hak de ingrediënten grof en mix met de specerijen door het gehakt.

Je hoeft nu alleen nog maar de vulling in de kip te doen en het 2 x 45 minuten te braden. Dat is nog eens een makkelijk feestgerecht!

touw

Voorbereiding voor gevulde kip:
Ontdooi de hoen en 2 dagen in de koelkast

Hoe maak je het :
Je zet de oven aan op 175 ℃.

Voor de varkensgehakt variant hak je de rozijnen en dadels grof en voeg toe aan het gehakt. Doe ook de specerijen erbij. Mix goed door elkaar met natte handen.

Voor de wildgehakt variant hak je de rozijnen, cranberries en walnoot grof, doe in een kommetje. Doe de appel erbij en giet de drank van je keuze erbij. Laat dit een uurtje intrekken.  Dan voeg je het toe aan het gehakt en mix het, samen met de specerijen, goed door elkaar.

Je vult de oranjehoen aan de bovenkant met de vulling. Maak de bovenkant dicht met een cocktailprikker. Bind de poten aan het uiteinde kruislings aan elkaar vast. Vet de hoen in met olijfolie, en bestrooi met peper en zout.

Leg de gevulde kip met de borstkant naar beneden in een ovenschaal en braadt 45 minuten. Haal uit de oven, keer om, en beleg (indien gewenst) de borst met plakjes ontbijtspek. Braadt voor nog eens 45 minuten.

Dek ondertussen de tafel met je mooiste servies, en trek een fles lekkere rode wijn open.

Haal de hoen uit de oven, en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie met de borstkant naar beneden. Snijdt de hoen aan en geef er een lekkere versgemaakte aardappel-knolselderijpuree bij en je favoriete seizoensgroente.

 

Ingrediënten

1 oranjehoen
1 ons ontbijtspek (optioneel)
olijfolie
peper & zout

voor de vulling
500 gr varkensgehakt
75 gr rozijnen
75 gr medjoul dadels
1,5 tl pimenton (gerookt paprika poeder)
1 tl zout
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl gemberpoeder
snuf gedroogde chilipoeder

alternatieve vulling
500 gr wildgehakt
75 gr cranberry geconfijt
50 gr gele rozijnen
50 gr walnoot
1/2 appel in blokjes van 1 cm
10 cl port, cognac of whisky
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper

Wat heb ik verder nodig?

Ovenschaal
Oven
Cocktailprikkers
Keukentouw

Deel op Social Media: