Voorbereiding voor gevulde kip:
Ontdooi de hoen en 2 dagen in de koelkast
Hoe maak je het :
Je zet de oven aan op 175 ℃.
Voor de varkensgehakt variant hak je de rozijnen en dadels grof en voeg toe aan het gehakt. Doe ook de specerijen erbij. Mix goed door elkaar met natte handen.
Voor de wildgehakt variant hak je de rozijnen, cranberries en walnoot grof, doe in een kommetje. Doe de appel erbij en giet de drank van je keuze erbij. Laat dit een uurtje intrekken. Dan voeg je het toe aan het gehakt en mix het, samen met de specerijen, goed door elkaar.
Je vult de oranjehoen aan de bovenkant met de vulling. Maak de bovenkant dicht met een cocktailprikker. Bind de poten aan het uiteinde kruislings aan elkaar vast. Vet de hoen in met olijfolie, en bestrooi met peper en zout.
Leg de gevulde kip met de borstkant naar beneden in een ovenschaal en braadt 45 minuten. Haal uit de oven, keer om, en beleg (indien gewenst) de borst met plakjes ontbijtspek. Braadt voor nog eens 45 minuten.
Dek ondertussen de tafel met je mooiste servies, en trek een fles lekkere rode wijn open.
Haal de hoen uit de oven, en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie met de borstkant naar beneden. Snijdt de hoen aan en geef er een lekkere versgemaakte aardappel-knolselderijpuree bij en je favoriete seizoensgroente.