• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

30 minuten

4 personen

Kookgemak: 3/5

Vleesch en Co hertenbiefstuk rode wijnsaus recept

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Feestelijk hoofdgerecht

De malse hertenbiefstukjes van Veluws wild zijn van zichzelf al lekker. Met deze rode wijnsaus wordt het een feestelijke dish, die niet heel moeilijk is. De wijnsaus kan je voor een groot deel van te voren maken. Hoef je ‘m alleen nog maar op te warmen en op het laatste moment te binden met de koude boter.

touw

Recept hertenbiefstuk bereiden:

Voor de rode wijnsaus snipper je de sjalotjes en het teentje knoflook fijn.

Verhit een klontje roomboter in een pan en fruit de sjalot en knoflook aan. Doe de tijm en de laurierbladeren in de pan en schep goed om.

Doe de wijn en de fond in de pan en breng het aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur zo’n 20 minuten tot de helft inkoken.

Breng op smaak met zout en peper en zeef vervolgens de saus boven een andere pan. Klop met een garde de ijskoude boter (echt ijskoud, want dan bindt je saus) snel door de nog warme saus. Je kunt de rode wijnsaus nu op laag vuur laten staan tot je deze gaat serveren maar pas op dat het niet meer kookt.

Kook ondertussen de spruiten in 5 minuten beetgaar. Giet ze af, en laat even uitdampen. Smelt een klontje boter in een koekenpan, en bak de spruiten samen met de oesterzwam nog 5 minuten. Bestrooi met zeezout.

Dep de hertenbiefstuk droog met keukenrol.

Verhit een beetje boter in de koekenpan en bak de hertenbiefstuk rondom in ongeveer 3 minuten lekker rosé. Bakken tot maximaal  50 ℃. Pak ze daarna in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Daarna pas kruiden met peper en zout.

Serveer de hertenbiefstuk met de gebakken spruiten met oesterzwam en maak af met de rode wijnsaus. Geef er een lekker smeuïge knolselderijpuree bij.

 

voorbereiden 30 min. / bereiden 10 min. / rusten 5 min.

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes
500 gram spruiten
200 gram oesterzwam in grove stukjes
75 gram roomboter
peper en zout
boter

Rode wijnsaus:
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 dl goede rode wijn
2 dl runderfond
paar takjes tijm
3 laurierblaadjes
100 gram ijskoude boter + extra

Wat heb ik verder nodig?

braadpan
koekenpan

Deel op Social Media: