Recept hertenbiefstuk bereiden:
Voor de rode wijnsaus snipper je de sjalotjes en het teentje knoflook fijn.
Verhit een klontje roomboter in een pan en fruit de sjalot en knoflook aan. Doe de tijm en de laurierbladeren in de pan en schep goed om.
Doe de wijn en de fond in de pan en breng het aan de kook. Laat de saus op middelhoog vuur zo’n 20 minuten tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper en zeef vervolgens de saus boven een andere pan. Klop met een garde de ijskoude boter (echt ijskoud, want dan bindt je saus) snel door de nog warme saus. Je kunt de rode wijnsaus nu op laag vuur laten staan tot je deze gaat serveren maar pas op dat het niet meer kookt.
Kook ondertussen de spruiten in 5 minuten beetgaar. Giet ze af, en laat even uitdampen. Smelt een klontje boter in een koekenpan, en bak de spruiten samen met de oesterzwam nog 5 minuten. Bestrooi met zeezout.
Dep de hertenbiefstuk droog met keukenrol.
Verhit een beetje boter in de koekenpan en bak de hertenbiefstuk rondom in ongeveer 3 minuten lekker rosé. Bakken tot maximaal 50 ℃. Pak ze daarna in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Daarna pas kruiden met peper en zout.
Serveer de hertenbiefstuk met de gebakken spruiten met oesterzwam en maak af met de rode wijnsaus. Geef er een lekker smeuïge knolselderijpuree bij.
voorbereiden 30 min. / bereiden 10 min. / rusten 5 min.