Voorbereiden voor de hertenstoof:
Laat het hertenstoofvlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 160 ºC
Snij de ui in dunne 1/2 ringen, hak de knoflook fijn. Maak de selderij schoon en snij in diagonale stukken van ca 2 cm.
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan, liefst gietijzer of met een dikke bodem.
Voeg het vlees in gedeeltes toe en bak rondom bruin. Doe het in kleinere gedeeltes zodat het vlees bakt en niet kookt. Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en gehakte knoflook goudgeel in het braadvocht van het vlees. Roer nu de bloem erdoorheen en kook/bak 1 minuut
Haal de pan van de warmtebron en roer beetje voor beetje de rode wijn erdoorheen. Voeg dan het vlees, de pruimen, spek en bouillon toe.
Plaats de vuurvaste pan in de voorverwarmde oven en dek af. Gaar nu gedurende 2 tot 3 uur het vlees.
Zodra het de hertenstoof gaar is bak je de bleekselderij en walnoten in circa 5 minuten in een koekenpan. Doe dit al roerend en houdt alles goed in beweging.
Haal de pan uit de oven, serveer op een voorverwarmd bord en garneer met de walnoten en bleekselderij topping.
Lekker met huisgemaakte aardappelpuree.
Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 180 min.