Allereerst:
Ontdooi de hoen voor de kip met kruiden-amandelpesto in de koelkast (reken op 24 uur)
Voorbereiden:
Snijdt bij de ruggengraat de kip doormidden, of gebruik een stevige gevogelte schaar. Leg de kip met de rugkant naar beneden op je werkvlak en spreid de kip wat open. Duw hard op de borst om het vlak te maken. De twee helften moeten, nog aan elkaar, vlak en naast elkaar liggen. Masseer de kip met wat zout.
Meng de lente-uitjes, kruiden, amandelschilfers, olijfolie, citroensap, knoflook en zwarte peper in de blender tot een pesto. Proef en breng op smaak met zout. Smeer de kip in met de pesto, dek af en zet minimaal 4 uur, maar liever 8 uur in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 225℃. Leg de kip vlak in een ingevette ovenschaal of braadslee, met de borst naar boven. Leg de citroen of limoen erbij. Bak 40 tot 50 minuten tot deze goudbruin is, en je huis superlekker ruikt. De kern-temperatuur moet 68 -70 ℃ zijn. Of je prikt in de dij en er moet helder vocht uit komen.
Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten op een rooster, met de borst naar beneden.
Serveer met een gegrild citroentje, vers gemaakte aardappelpuree en gebakken witlof.