• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

480 minuten

8 personen

Kookgemak: 2/5

Vleesch&co stoofvlees bereiden

Klapstuk met hutspot

Slowcooking op z’n best

Klapstuk is een stuk van de borst, daar waar de ribben zitten. Het kan wat vet zijn, maar dat zorgt juist voor de specifieke smaak. Ook zit er veel bindweefsel in, en daarom moet het heel lang stoven. Het voordeel? Een superlekker ruikend huis. Serveer de klapstuk traditioneel met hutspot.

Of pluk het vlees uit elkaar, en doe het op een pitabroodje met wat dun gesneden rauwe ui, julienne gesneden wortel en een paar druppels mosterdmayo.

touw

Klapstuk

Verwarm de oven op 90°C.

Snijdt één ui, één wortel en de prei in stukken. Zet je braadpan op het vuur, en verhit hierin de boter en olie. Braad het klapstuk aan beide kanten tot het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.

Fruit de groenten aan onder af en toe roeren. Na zo’n 5 minuten leg je het klapstuk weer in de pan en voeg je de laurierblaadjes toe. Doe er naar smaak peper en zout bij. Voeg een halve fles wijn en de bouillon toe tot het vlees onder staat. Deksel beetje schuin op de pan en zet deze voor minimaal 8 uur in de oven. Op het fornuis kan ook. Gebruik dan een sudder plaatje en draai het vuur op de allerzachtste stand.

Traditionele hutspot

Schil de aardappels en snijdt ze in stukken, net als de wortels en uien. Laat dit alles zo’n 20 minuten koken. Giet de aardappels af en voeg dan naar smaak zout, een klontje boter en een draai uit de pepermolen toe. Stampen maar!

Schep de hutspot op voorverwarmde borden. Duw een kuiltje met je juslepel en verdeel het klapstuk over de borden. Je kunt de meest vette delen er alvast af halen als je dat niet lekker vindt. Schenk wat jus in het kuiltje en serveer je gerecht met een glimlach.

Eet het lekker puur!

 

 

Ingrediënten

1,5 kilo klapstuk
1 prei
6 winterwortels
6 uien
1 kilo kruimige aardappels
1 fles rode wijn (liefst uit Argentinië of Chili)
½ liter bouillon
boter & olijfolie
2 laurierblaadjes
zout & peper

Wat heb ik verder nodig?

Deel op Social Media: