• Vanaf 125 euro gratis bezorgen
  • Binnen 2 werkdagen bevroren geleverd
  • Grasgevoerd vlees van blije koeien
  • Beoordeeld met een 9,5
Vleeschenco logo neg

90 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

vleesch en co pasta venkelragu

Pasta met gehakt ui ragu

Warm voorgerecht of hoofdgerecht

Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht dat ik op vakantie gegeten heb in een piepkleine tratoria in Montepulciano – Toscane. De supervriendelijke eigenaren kookten hier slechts 6 maanden per jaar. Het andere half jaar waren ze op reis in Italië om fantastische producten te zoeken. Dit gerecht was zo simpel en verbluffend lekker! En zoals zoveel Italiaanse gerechten was ook deze met slechts een paar typische ingrediënten. Ik heb er een draai aan gegeven met ingrediënten die hier makkelijk verkrijgbaar zijn. Het resultaat mag er wezen!

touw

Voor de pasta met gehakt-ui-venkelragú zet de braadpan op je fornuis op lage temperatuur. Doe er een flinke scheut olie in, en vervolgens laat je dit warm worden.

Snijd elke ui in 8 partjes en zweet ze aan op lage temperatuur. Laat de uien onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes garen, dan voeg je vervolgens het gehakt toe en rul het. Als het gehakt bruin is, doe je de venkelzaadjes, laurierblaadjes, grof gemalen peper en een beetje zout erbij en roer je het vervolgens door elkaar. Na weer 10 minuten voeg je het glas witte wijn toe. Laat dit, met het deksel op de pan, zeker nog 3 kwartier op de allerlaagste stand doorgaren. Af en toe even doorroeren.

Kook het water voor de pasta, en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar).

Als de pasta gaar is, giet je het af, maar bewaar één kopje van het kookwater. Je mengt een eetlepel van dit water door de ragù. Hierdoor gaat het wat binden, en krijgt het een zijdeachtige glans en smaak. Verdeel de pasta over 4 borden en dan schep je over elk een lepel van de ragû. Rasp er wat pecorino over en als laatste maak je het af met een topje basilicum.

Serveer met een lekker glas koele witte wijn, bijvoorbeeld een pinot griogio.

TIP: Als je een voorgerecht maakt, heb je aan 60 gram pasta per persoon genoeg, voor een hoofdgerecht reken je 100 -120 gram

Ingrediënten

250 gr spaghetti (pasta)
4 uien
2 theelepels venkelzaad
olijfolie
250 gr gehakt
2 laurierblaadjes
zout en peper
100 gr pecorino geraspt
een paar takjes basilicum
een glas witte wijn

Wat heb ik verder nodig?

Een braadpan

Deel op Social Media: