• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

40 minuten

8 personen

Kookgemak: 3/5

Picanha van de barbecue

Staartstuk van de BBQ met gegrilde limoen

Het staartstuk (Picanha) is volgens de Zuid-Amerikanen het allermooiste en lekkerste stuk vlees van de hele wereld. Daar eten ze de picanha van de barbecue,  en heeft daar dezelfde status als hier een ossenhaas. Ik geef ze geen ongelijk!

Bauke legt hier uit hoe je picanha grillt

touw

Laat je stuk picanha op kamertemperatuur komen. Snijd met een scherp mes de smaakvolle vetlaag kruislings in zodat je een ruitjespatroon krijgt. Snijdt net niet helemaal tot het vlees. De limoenen snijd je in tweeën.

Steek je barbecue aan, leg de kolen aan één kant van je bbq, en wacht tot de kolen grijs zijn. Vet je rooster in met wat olijfolie.

Je begint met de ‘direct grill’ methode. Leg daarvoor eerst de picanha recht boven de kolen, en bak aan beide zijden een paar minuten tot er een paar mooie grillstrepen op zitten. Verplaats je vlees daarna naar het gedeelte zonder kolen. Heeft je barbecue een deksel? Gebruik die dan nu. Draai het vlees af en toe om.

Het ligt helemaal aan de temperatuur en grootte van je barbecue wanneer je vlees gaar is, maar reken op ongeveer een half uur. Laat het garen tot een kerntemperatuur van 46 – 48°C.

Wanneer het klaar is haal je de picanha van de barbecue en laat je hem minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Grill ondertussen de limoenen met het snijvlak naar beneden op je barbecue.

Snijdt de picanha in dunne plakken en bestrooi met een beetje fleur de sel. Knijp een gegrilde limoen uit over het vlees, en leg de rest van de limoenen ernaast voor de liefhebbers hiervan.

Eet het lekker puur!

 

Ingrediënten

1 grasgevoerd staartstuk (picanha)
3 limoenen
fleur de sel
olijfolie

Wat heb ik verder nodig?

barbecue
briketten
vleesthermometer
tang
scherp mes

Deel op Social Media: