Bereiden van de pompoensoep
Was de pompoen en verwijder eventuele slechte plekken. De pompoen hoeft niet geschild te worden.
Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen en de ui klein. Wanneer het snijden van de pompoen lastig is, kun je de pompoen eerst in een voorverwarmde oven 10 minuten bakken op 180℃ zodat de pompoen zachter wordt.
Bak de ui en de komijn zachtjes in een pan in een scheutje olijfolie. Als de uitjes glazig zijn voeg je de pompoen toe. Bak dit 5 minuten onder af en toe roeren. Blus het geheel af met bouillon en citroensap en laat 15 minuten pruttelen.
Pureer het geheel met een staafmixer.
Snijd het vel van de venkelworstjes in en verwijder het. Verkruimel de worstjes in de pan, deze garen heel snel.
Voeg hier vervolgens naar wens de crème fraîche aan toe, om de soep romig te maken.
Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout. Serveer met een paar blaadjes koriander, peterselie of fijngesneden bieslook.