• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

30 minuten

4 personen

Kookgemak: 1/5

Vleesch en Co pompoensoep met venkelworst

Pompoensoep met venkelworst

Lunchgerecht

Dit recept is heel simpel en superlekker. Doordat je gekruide worstjes gebruikt hoeven er verder weinig kruiden bij en is je soep binnen 30 minuten klaar. Je kan elke soort pompoen kiezen die je lekker of makkelijk vindt. Flespompoen, zo’n kleine oranje, of een stuk pompoen die uit zo’n hele grote gesneden is. Ze geven allemaal weer een iets andere smaak.

touw

Bereiden van de pompoensoep

Was de pompoen en verwijder eventuele slechte plekken. De pompoen hoeft niet geschild te worden.

Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen en de ui klein. Wanneer het snijden van de pompoen lastig is, kun je de pompoen eerst in een voorverwarmde oven 10 minuten bakken op 180℃ zodat de pompoen zachter wordt.

Bak de ui en de komijn zachtjes in een pan in een scheutje olijfolie. Als de uitjes glazig zijn voeg je de pompoen toe. Bak dit 5 minuten onder af en toe roeren. Blus het geheel af met bouillon en citroensap en laat 15 minuten pruttelen.

Pureer het geheel met een staafmixer.

Snijd het vel van de venkelworstjes in en verwijder het. Verkruimel de worstjes in de pan, deze garen heel snel.
Voeg hier vervolgens naar wens de crème fraîche aan toe, om de soep romig te maken.

Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout. Serveer met een paar blaadjes koriander, peterselie of fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

500 gr pompoen vlees
1 ui
2 venkelworstjes
1  ltr bouillon (kip of groente)
sap van ½ citroen
¼ ltr crème fraîche (optioneel)
1 tl komijn
peper & zout

 

Wat heb ik verder nodig?

Soeppan

Blender

Deel op Social Media: