Verwarm 2 el olijfolie in de hapjespan. Bak de uien glazig. Doe de gember, pompoen en specerijen erbij en roer door. Bak dit even mee. Voeg de honing, passata en cranberry’s toe en breng aan de kook. Zet je vuur lager, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kikkererwten toe, en laat nog 10 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. Verwarm ondertussen je grillpan.
Doe de couscous, lente ui, verkruimelde bouillon en citroenschil in een kom. Schenk er 3 dl kokend water over en roer even goed door. Leg een bord of deksel op de kom, en laat 5 minuten staan. Vet de chipolata’s in met een klein beetje olijfolie, en bak in 4 minuten, met af en toe keren, net gaar in je grillpan. Niet te lang bakken, want dan wordt het droog. Voeg ondertussen 1 el citroensap, geroosterde amandelen en 1 el olijfolie toe aan de couscous en roer los.
Verdeel de couscous en pompoenstoof op 4 borden, bestrooi met koriander. Leg als laatste de chipolata er op.