• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

55 minuten

6 personen

Kookgemak: 2/5

Vleesch en co rollade recept met paddestoelen

Rollade van rund | paddestoelen | knolselderijpuree

Feestelijk hoofdgerecht

Runderrollade gaat goed samen met de aardse smaak van paddestoelen. De knolselderijpuree met citroenrasp geeft het een wat frisse tegenhanger. Een makkelijk recept dat toch heel feestelijk is!

touw

Bereiden rollade:
Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak de rollade aan alle kanten mooi bruin. Voeg daarna de rode wijn en 150ml water toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.

Braad 50 minuten in de pan, af en toe omdraaien. Of je zet de pan met deksel 45 minuten in de oven op 185 ℃.

 

Bereiden knolselderijpuree
Snijd de schil en kont van de knolselderij. Snijdt de knolselderij in stukken van ongeveer 3×3 cm. Schil de aardappels. Kook de aardappels en knolselderij met een beetje zout in 15-20 minuten gaar. Giet af, en maak fijn in een pureeknijper en doe terug in de pan. Voeg de roomboter in stukjes toe, en stamp door elkaar. Voeg peper, zout en evt. nootmuskaat naar smaak toe. Als laatste de rasp van een halve citroen.

Het voordeel van een pureeknijper is dat je puree luchtiger wordt. Als je geen puree knijper hebt, stamp je gewoon de aardappels met de roomboter in de pan door elkaar.

 

Gemengde paddestoelen 
Maak de paddestoelen schoon met een paddestoelen-borsteltje of een keukenpapiertje. Snijdt in grove stukken.

Bak de sjalotten en knoflook in een beetje boter glazig. Voeg de sjalotten en tijm toe, en bak 5 – 7 minuten tot ze net gaar zijn.

 

Serveren:

Ontdoe de rollade van het net, snijdt in plakken, en serveer met de paddestoelen en aardappelpuree. Strooi er wat gehakte peterselie overheen.

 

Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 50 min.

Ingrediënten

1 runderrollade
100 g boter
1 dl rode wijn

Voor de paddestoelen:
100 gram sjalotten gesnipperd
1 teentje knoflook fijn gesneden
500 gram gemengde paddestoelen
3 takjes tijm

Voor de knolselderijpuree:
halve knolselderij
750 gr ratte aardappelen
150 – 200 gram roomboter
1 citroen

eetlepel fijngehakte peterselie.

Wat heb ik verder nodig?

fijne (citrus)rasp
braadpan
koekenpan

 

Deel op Social Media: