Bereiden rollade:
Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koeling en laat op temperatuur komen.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak de rollade aan alle kanten mooi bruin. Voeg daarna de rode wijn en 150ml water toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Braad 50 minuten in de pan, af en toe omdraaien. Of je zet de pan met deksel 45 minuten in de oven op 185 ℃.
Bereiden knolselderijpuree
Snijd de schil en kont van de knolselderij. Snijdt de knolselderij in stukken van ongeveer 3×3 cm. Schil de aardappels. Kook de aardappels en knolselderij met een beetje zout in 15-20 minuten gaar. Giet af, en maak fijn in een pureeknijper en doe terug in de pan. Voeg de roomboter in stukjes toe, en stamp door elkaar. Voeg peper, zout en evt. nootmuskaat naar smaak toe. Als laatste de rasp van een halve citroen.
Het voordeel van een pureeknijper is dat je puree luchtiger wordt. Als je geen puree knijper hebt, stamp je gewoon de aardappels met de roomboter in de pan door elkaar.
Gemengde paddestoelen
Maak de paddestoelen schoon met een paddestoelen-borsteltje of een keukenpapiertje. Snijdt in grove stukken.
Bak de sjalotten en knoflook in een beetje boter glazig. Voeg de sjalotten en tijm toe, en bak 5 – 7 minuten tot ze net gaar zijn.
Serveren:
Ontdoe de rollade van het net, snijdt in plakken, en serveer met de paddestoelen en aardappelpuree. Strooi er wat gehakte peterselie overheen.
Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 50 min.