Overheerlijke saucijzenbroodjes

touw

 

Borrelhap voor 8 personen

 

Kijk hier voor meer borrelhappen
touw

Toen ik een jaar of 12 was, liep ik de deur plat bij de bakkerij van m’n ome Frank. Ik mocht met van alles en nog wat helpen en dat vond ik fantastisch! Een van de klussen was dat ik naar de slager moest fietsen voor zo’n 10 kg gehakt. Dat werd dan aangemaakt met ei, kruiden en zelfgemaakt paneermeel van oud brood. Er werden bergen saucijzenbroodjes van gemaakt. Van die goudbruine, knapperige, luchtige, heerlijke saucijzenbroodjes. Als dat net uit de oven kwam, dan stond ik vooraan om er eentje te proeven. Ik hoef er niet eens m’n best voor te doen om die smaak weer naar boven te krijgen!

 

Haal bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits vervolgens de eieren. Meng gehakt met het eiwit, 3 gram zout, een beetje peper, wat geraspte nootmuskaat en paneermeel. Klop dan het eigeel in een kommetje met een vork even goed los.

 

Doe gehakt in de spuitzak, en spuit vervolgens een streep gehakt op de plakjes bladerdeeg, zodat je gehakt in het midden van je bladerdeeg ligt. Als je geen spuitzak hebt kan je gehakt ook  in achten verdelen, en met de hand rolletjes van maken, net zo lang als een plakje bladerdeeg.

 

Bestrijk de helft van je blader-deeg, dat wat onder je gehaktrol zit, met ei. Vouw de bovenste rand over het gehakt en druk voorzichtig op de onderste helft. Doe dit met alle 8 plakjes, en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.  Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met de rest van het eigeel.

 

Doe de bakplaat in de oven. Na 18-20 minuten zijn de saucijzenbroodjes gaar, bruin en knapperig.

 

Geniet ervan!

 

TIP! Als je de broodjes in drieën snijd voor je ze op de bakplaat legt, heb je voor 24 personen een hapje.

 

Ingrediënten

250 gr gehakt 8 plakjes roomboter- bladerdeeg 2 eieren Peper & zout Nootmuskaat 1 eetlepel paneermeel

Wat verder nodig

Oven Bakplaat Bakpapier Kwastje Eventueel een spuitzak met een ronde mond

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten