• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

30 minuten

8 personen

Kookgemak: 2/5

Overheerlijke saucijzenbroodjes

Borrelhap voor 8 personen

Toen ik een jaar of 12 was, liep ik de deur plat bij de bakkerij van m’n ome Frank. Ik mocht met van alles en nog wat helpen en dat vond ik fantastisch! Een van de klussen was dat ik naar de slager moest fietsen voor zo’n 10 kg gehakt. Dat werd dan aangemaakt met ei, kruiden en zelfgemaakt paneermeel van oud brood. Er werden bergen saucijzenbroodjes van gemaakt. Van die goudbruine, knapperige, luchtige, heerlijke saucijzenbroodjes. Als dat net uit de oven kwam, dan stond ik vooraan om er eentje te proeven. Ik hoef er niet eens m’n best voor te doen om die smaak weer naar boven te krijgen!

touw

Haal bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits vervolgens de eieren. Meng gehakt met het eiwit, 3 gram zout, een beetje peper, wat geraspte nootmuskaat en paneermeel. Klop dan het eigeel in een kommetje met een vork even goed los.

Doe gehakt in de spuitzak, en spuit vervolgens een streep gehakt op de plakjes bladerdeeg, zodat je gehakt in het midden van je bladerdeeg ligt. Als je geen spuitzak hebt kan je gehakt ook  in achten verdelen, en met de hand rolletjes van maken, net zo lang als een plakje bladerdeeg.

Bestrijk de ene helft van je bladerdeeg, dat wat onder je gehaktrol zit, met ei. Vouw de bovenste rand over het gehakt en druk voorzichtig op de onderste helft. Doe dit met alle 8 plakjes, en leg ze op het bakpapier op de bakplaat.  Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met de rest van het eigeel.

Doe de bakplaat in de oven. Na 18-20 minuten zijn de saucijzenbroodjes gaar, bruin en knapperig.

In plaats van rundergehakt kan je ook eens kiezen voor varkens-, kip-, lams-, of zelfs wildgehakt.

TIP! Als je de saucijzenbroodjes in drieën snijd voor je ze op de bakplaat legt, heb je voor 24 personen een hapje.

 

Ingrediënten

250 gr gehakt
8 plakjes roomboter bladerdeeg
2 eieren
peper & zout
nootmuskaat
1 eetlepel paneermeel of panko

Wat heb ik verder nodig?

Oven
Bakplaat
Bakpapier
Kwastje
Eventueel een spuitzak
met een ronde mond

Deel op Social Media: