Haal bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits vervolgens de eieren. Meng gehakt met het eiwit, 3 gram zout, een beetje peper, wat geraspte nootmuskaat en paneermeel. Klop dan het eigeel in een kommetje met een vork even goed los.
Doe gehakt in de spuitzak, en spuit vervolgens een streep gehakt op de plakjes bladerdeeg, zodat je gehakt in het midden van je bladerdeeg ligt. Als je geen spuitzak hebt kan je gehakt ook in achten verdelen, en met de hand rolletjes van maken, net zo lang als een plakje bladerdeeg.
Bestrijk de ene helft van je bladerdeeg, dat wat onder je gehaktrol zit, met ei. Vouw de bovenste rand over het gehakt en druk voorzichtig op de onderste helft. Doe dit met alle 8 plakjes, en leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met de rest van het eigeel.
Doe de bakplaat in de oven. Na 18-20 minuten zijn de saucijzenbroodjes gaar, bruin en knapperig.
In plaats van rundergehakt kan je ook eens kiezen voor varkens-, kip-, lams-, of zelfs wildgehakt.
TIP! Als je de saucijzenbroodjes in drieën snijd voor je ze op de bakplaat legt, heb je voor 24 personen een hapje.