• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

600 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Simpele Sukadelappen

Warm hoofdgerecht

De vlees voor de sukadelappen is het enige stuk vlees waar de zeen zacht van wordt tijdens het bereiden. De hele zachte ‘ader’ die in het midden van de lappen zit is het specifieke kenmerk aan dit mooie stukje stoofvlees.

Het absolute geheim voor goede sukadelappen is lang sudderen en een zuurtje toevoegen. Dit kan door wijn, tomaat, azijn of citrus. In dit recept doen we het met azijn en rode wijn.

touw

Kruid de sukadelappen met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 90°C. Zet je braadpan op het vuur, en smelt daarin een pakje boter en een flinke scheut olijfolie. Braad de sukade aan beide zijden bruin op een hoog vuur.

Draai het vuur lager en voeg vervolgens de azijn, wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen en de kruidnagels toe. Zorg dat het vlees onder het vocht staat, en desgewenst kan je nog wat water of bouillon toevoegen. Zet de pan dan met een deksel in de oven voor minimaal 6 uur. Proef af en toe of het vlees zacht genoeg is, want het moet goed zacht zijn. Laat het anders  nog een uurtje (of twee) langer in de oven staan.

Serveer de sukadelappen met gebakken aardappelen en daarnaast een simpele salade van veldsla en de beste tomaten die je krijgen kunt. Maak met limoen, olijfolie, een beetje zout en peper een dressing en schenk dit erover.

Eet het lekker puur!

 

Ingrediënten

1 kilo sukadelappen
1 pak boter
2 glazen rode wijn
6 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
6 kruidnagels
olijfolie & azijn
eventueel een bouillonblokje
zout & peper

Wat heb ik verder nodig?

braadpan & oven
scherp mes

Deel op Social Media: