• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

5 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Tagliata van liesstukje

Foolproof vlees

In vroegere tijden kregen pasgetrouwde vrouwen dit stuk vlees kado van de slager, opdat hun eerste braadstuk in ieder geval niet kon mislukken. Een ‘stukkie pas getrouwd’ noemen ze het daarom ook wel in Amsterdam  Een ezel kon het nog niet laten mislukken. Ezeltje of liesstuk wordt daarom ook wel gebruikt.

touw

Tagliata

Tagliata is een Italiaanse serveerwijze, waarbij het vlees (de steak) kort wordt gegrild, tot het nog rood is van binnen. Na het heel kort rusten wordt het vlees alvast op de draad in smalle repen gesneden. Vaak geserveerd met alleen wat rucola en olijfolie. Basta!

Voor dit recept gebruiken wij het liesstukje. Je kunt het ook heel goed maken met een andere steak zoals ribeye, entrecote, of een flat-iron steak

Bereiden

Haal het ezeltje tijdig uit de koelkast, want zo kan het vlees goed op kamertemperatuur komen. Dit voorkomt dat het vlees taai wordt. Ga je het bereiden in de grillpan? Zet hem op het vuur en laat goed heet worden. Kies je voor de oven? Verwarm die dan voor op 180°C. De ideale kerntemperatuur van dit stuk vlees is 48°C

Masseer je ezeltje in met wat olijfolie en strooi er wat fleur de sel over. Grill het ezeltje in de grillpan en draai hem om de 5 minuten om. Ga je voor de oven? Leg je vlees dan in een ovenschaal in de oven en laat deze ±15 minuten garen. Gaar? Laat je liesstukje dan 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Snijdt het vlees met een scherp mes in dunne plakken. Snijdt het tegen de draad in, zo blijven je plakken lekker mals en hoef je niet zo veel te kauwen.

Leg de plakken vlees op een bord of plank, strooi er wat fleur de sel over. Verdeel een handvol rucola erover. Knijp een halve limoen uit over het vlees en maak het af met wat olijfolie. Desgewenst kan je er nog een lik grove mosterd bij geven.

Eet het lekker puur!

Ingrediënten

liesstukje (Ezeltje) of andere steak
1 limoen
rucola
olijfolie
fleur de sel (zeezout)
zwarte peper

Wat heb ik verder nodig?

grillpan of oven
scherp mes
eventueel een slacentrifuge

Deel op Social Media: