Voorbereiden chutney: (kan van tevoren)
Schil de appels en verwijder het klokkenhuis van de appels. Snijd de appels in stukjes. Snijd de peper in kleine stukjes.
Bak de uien samen met de peper glazig in een scheutje olie. Voeg de appel, rozijnen en kaneel toe en bak even aan. Daarna de suiker en azijn toevoegen en het geheel zo’n 30-45 minuten sudderen. Let er wel op dat je af en toe roert.
Laten afkoelen en in de koelkast bewaren tot gebruik. Of inmaken in weckpotten.
Bereiden varkensrollade:
Haal de rollade minimaal een uur voor bereiding uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak de rollade aan alle kanten mooi bruin. Voeg de sjalotten toe en bak even aan. Doe er een steranijs en 3 jeneverbessen bij. Voeg daarna de witte wijn en 150ml water toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Braad de varkensrollade 45 minuten in de pan, af en toe omdraaien. Of je zet de pan met deksel 45 minuten in de oven op 185 ℃
Ondertussen maak je zelf een rösti door de pastinaak en het sjalotje te raspen op de grove rasp.Voeg daar peper, zout, een eetlepel bloem en een eitje aan toe. Dat meng je goed door elkaar, draai er golfbal grote rondjes van, die druk je plat. Bak ze in 15 -20 minuten aan beide zijden knapperig in de oven op 180 of koekenpan.
Serveren
Ontdoe de rollade van het net, snijdt in plakken, en serveer met de (koude) appelchutney en de rösti rondjes.
Afhankelijk van je smaak kan je de rollade koud, lauw of warm eten.
Voorbereiden ± 5 min. / bereiden ± 45 min