• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

30 minuten

4 personen

Kookgemak: 3/5

Venkelsaucijzen met bloemkoolsteaks

Warm hoofdgerecht

Dit recept is geïnspireerd op de geweldige groentebereidingen van chef Yotam Ottolenghi. De lekkere bite met een romige binnenkant van de bloemkoolsteak, neemt het op tegen de warme hartigheid van de venkelsaucijs. Tel daar nog de kruidigheid van de specerijen bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

touw

Voor de bloemkoolsteak verwarm je de oven op 180 °C. Snijd 8 verticale plakken van ongeveer 2 cm van de bloemkool, dit worden je steaks. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en dan bak je de steaks 2 minuten aan elke kant. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met za’tar als je dat hebt. Anders kan peper en zout ook. Zet dan nog zo’n 15 / 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de saucijzen 10 minuten in warm water van ongeveer 70°C om ze te wellen (niet koken!). Hierdoor zal het velletje niet barsten tijdens het bakken, en blijven de prachtige vleessappen in de worst. Zet een tweede koekenpan op laag vuur.

Fruit ondertussen in de eerste koekenpan de knoflook in een eetlepel olijfolie, voeg de overgebleven bloemkool kruimels en de cherrytomaatjes toe. Op het laatst bak je dan de olijven nog even mee, en dat blus je af met citroensap. Meng dit met peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe. Draai het vuur onder je tweede koekenpan hoger. Doe een beetje boter in de pan. Bak de saucijzen in 7-8 minuten aan alle kanten bruin en gaar onder regelmatig keren.

Leg de bloemkoolsteaks per 2 op een bord. Schep er een beetje bloemkool-tomaat-olijven naast. Snijd de saucijzen schuin doormidden, en leg op de bloemkoolsteaks.

Ingrediënten

4 traditionele-, of venkelsaucijzen
2 bloemkolen
100 gr cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook
2 el zwarte olijven, zonder pit
½ citroen, geperst
1 el olijfolie
30 gr boter
2 el peterselie
4 theelepels za’tar
Peper en zout

Wat heb ik verder nodig?

Oven
Een scherp mes
Bakpapier
2 koekenpannen

Deel op Social Media: