Voor de wild zwijn ragout bak je de wildzwijn poulet in boter of olijfolie in een paar minuten rondom bruin (eventueel in porties) en haal uit de pan. Schil de wortel en de bleekselderij en snijdt brunoise (in fijne blokjes). Snipper de ui en knoflook en fruit samen met de wortel en bleekselderij in de stoofpan.
Voeg na 5 minuten de wild zwijn poulet weer toe en roer door. Daarna blus je het geheel af met de rode wijn.Voeg de gepelde tomaten toe (plus het vocht), leg de tak rozemarijn erin en de jeneverbessen. Doe de deksel op de pan. Zet de pan op een kleine pit en op een laag vuurtje, laat hem hier drie uur staan en roer af en toe door.
Je zult zien dat het wild zwijn na drie uur helemaal uit elkaar gevallen is.
Opdienen
Leg nu de laatste hand aan de Pappardelle met wild zwijn ragout. 5 minuten voor je het gerecht opdient, kook je de pappardelle beetgaar (zie verpakking). Lek dit uit in een vergiet en doe terug in de pan. Roer 2 lepels ragout door de pasta. Schep de pappardelle op de borden en verdeel de ragout over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en maak af met een takje tijm of oregano.
Schenk er een volle rode wijn bij.