• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

40 minuten

4 personen

Kookgemak: 2/5

Vleesch en Co Pasta met wild zwijn ragout

Wild zwijn ragout

Warm hoofdgerecht

Veluws wild zwijn is veel in het nieuws. Er was de afgelopen jaren veel voedsel beschikbaar, zoals eikels en beukennootjes, en daardoor is de populatie nogal gegroeid. Daar moet wat aan gedaan worden en veel van deze zwijnen komen bij onze slager terecht, die ze weer verwerkt tot vlees.

Het deed mij denken aan mijn reizen door Italië. Pasta met wild zwijn ragout kom je vaak tegen in de heuvels van Toscane, waar het als ‘Pappardelle al cinghiale’ op de kaart staat. Een uitgelezen comfort food gerecht voor de gure herfstdagen. Ga er zelf lekker mee aan de slag!

TIP! Je kan in dezelfde tijd heel makkelijk een dubbele hoeveelheid maken, en dat in de diepvries bewaren. Ben je de volgende keer in 10 minuten klaar!

 

touw

Voor de wild zwijn ragout bak je de wildzwijn poulet in boter of olijfolie in een paar minuten rondom bruin (eventueel in porties) en haal uit de pan. Schil de wortel en de bleekselderij en snijdt brunoise (in fijne blokjes). Snipper de ui en knoflook en fruit samen met de wortel en bleekselderij in de stoofpan.

Voeg na 5 minuten de wild zwijn poulet weer toe en roer door. Daarna blus je het geheel af met de rode wijn.Voeg de gepelde tomaten toe (plus het vocht), leg de tak rozemarijn erin en de jeneverbessen. Doe de deksel op de pan. Zet de pan op een kleine pit en op een laag vuurtje, laat hem hier drie uur staan en roer af en toe door.

Je zult zien dat het wild zwijn na drie uur helemaal uit elkaar gevallen is.

Opdienen

Leg nu de laatste hand aan de Pappardelle met wild zwijn ragout. 5 minuten voor je het gerecht opdient, kook je de pappardelle beetgaar (zie verpakking). Lek dit uit in een vergiet en doe terug in de pan. Roer 2 lepels ragout door de pasta. Schep de pappardelle op de borden en verdeel de ragout over de pasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en maak af met een takje tijm of oregano.

Schenk er een volle rode wijn bij.

Ingrediënten

500 gram wildzwijn poulet
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tak verse rozemarijn
+/- 10 jeneverbessen
3 knoflooktenen
2 gesnipperde ui
1 glas rode wijn
800 gram gepelde tomaten (uit blik)
Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
500 gram pappardelle

Wat heb ik verder nodig?

Een hapjespan
Een kom
Een grillpan

Deel op Social Media: