• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Orgaanvlees

Uit respect voor het geslachte dier werken we volgens het kop-tot-staart principe. Daarom vind je in ons assortiment vele soorten orgaanvlees, stuk voor stuk afkomstig van dieren uit Nederlandse natuurgebieden. Zoals nieren en levers van Schotse Hooglanders en Black Angus runderen. Echt voor de liefhebber! Orgaanvlees is daarbij heel gezond. Zo werd runderlever vroeger op tafel gezet om bloedarmoede tegen te gaan. Welk orgaanvlees gerecht ga jij proberen?

Filter

Orgaanvlees kopen? In 2 dagen bevroren in huis!

Op zoek naar een uniek stuk vlees? Orgaanvlees bestellen kan eenvoudig en snel bij Vleesch&Co. Afkomstig van dieren die een vrij leven hebben gehad in de Nederlandse natuur. Orgaanvlees past helemaal bij onze missie en visie. Hierin nemen we afscheid van de huidige vleesindustrie en werken we toe naar een betere wereld met respect voor de dieren en onze planeet. Doe je mee?

Wat is orgaanvlees?

Orgaanvlees is precies zoals het klinkt: vlees van de organen van dieren. Het klinkt misschien niet als het aantrekkelijkste vlees, maar niets is minder waar. Ben je dol op paté? Dit maak je zelf met kippenlevertjes. Vroeger was orgaanvlees een vast onderdeel van het voedingspatroon, en in veel culturen is het tot op de dag van vandaag een delicatesse. Naast dat het lekker kan zijn, is orgaanvlees gewoon heel gezond. Het is namelijk rijk aan waardevolle nutriënten als ijzer, zink, foliumzuur, koper, chromium, vitamine A, B12, D, E en K.

Orgaanvlees noemen ze ook wel het vijfde kwartier. Dit is lang geleden ontstaan in Rome. Het eerste kwartier – het beste vlees – was voor de adel, het tweede kwartier voor de kerk, het derde kwartier voor de middenklasse en het vierde kwartier voor de soldaten. Wat overbleef noemde men het vijfde kwartier, dat was voor de arbeiders. Ze moesten eens weten!

Soorten orgaanvlees van Vleesch&Co

Welk soort orgaanvlees je ook zoekt, je vindt het bij Vleesch&Co. Je kunt het zo gek niet bedenken! Kijk dan ook niet op als je rundertestikels of varkenshart in ons assortiment aantreft. Bij verwaarding van kop tot staart bedoelen we ook echt: van kop tot staart. Dat is wat ons betreft de ultieme vorm van respect naar het dier. Maar ook voor lamsniertjes, lamshart en tong zit je bij ons goed. Met runderlever maak je de bekende stamppot ‘Hete Bliksem’! Heerlijk met appeltjes.