Vleeschenco logo

Steak

Genieten van steak met die herkenbare smaak van natuurvlees? Ontdek onze pracht steaks van grasgevoerde runderen. Met Schotse Hooglander en Black Angus steak zet je de meest geweldige gerechten op tafel waarvan iedereen versteld zal staan. Maar wat deze steaks pas echt bijzonder maakt? Ze zijn afkomstig van gecertificeerd grasgevoerde runderen uit Nederlandse natuurparken. Dat zie je direct terug in de prachtige dooradering, en dat proef je!

Filter

Steak kopen?

Wie is er niet gek op steak? En wanneer deze steak afkomstig is van echt blije dieren smaakt het gerecht nog beter! Steak bestellen doe je bij Vleesch&Co. Want met Vleesch&Co steaks geef je elk gerecht diepgang, of je het nou bereid op de barbecue, er een steak tartare van hakt of een heerlijke steak haché van maakt. Wij leveren onze grasgevoerde steaks door heel Nederland en Belgisch Vlaanderen in speciale koelboxen met vrieselementen.

Soorten steak van Vleesch&Co

Er bestaan verschillende soorten steak en omdat wij álles van het dier benutten, vind je ze bij ons allemaal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn afkomstig van dieren die een vrij leven hebben gehad. In Nederlandse natuurparken banjeren de runderen rond en genieten ze de hele dag van gras, bloempjes en kruiden. Dit natuurlijke dieet proef je ook terug in het vlees. Natuurvlees heeft een authentieke smaak die jouw gerecht onmiddellijk naar een hoger niveau tilt. Wij vinden het belangrijk dat vergeten vlees terugkomt van weggeweest. Zoals de Flat Iron Steak, een prachtig alternatief voor biefstuk. Perfect om te grillen, niet taai, wel smaakvol! We kennen de Flat Iron Steak ook als gesplitste sukade. Of waan je even in Brazilië met een traditionele Picanha dat wij hier kennen als staartstuk. Ook terug van weggeweest is de Bavette, ook wel vinkenlap, halve maan of flank steak. Uiteraard zijn ook de RibeyeEntrecote en Cote de Boeuf onderdeel van ons steak assortiment.

Steak bakken, braden of grillen?

Op de productpagina’s vind je in de beschrijvingen de ideale kerntemperaturen van de verschillende soorten steak. Zo ligt de ideale kerntemperatuur van Flat Iron Steak tussen de 46 en 53 graden Celsius. En voor Picanha houd je voor het beste resultaat een kerntemperatuur van 50 tot 52 graden Celsius aan. Steak bereid je in de koekenpan maar kan ook prima op de barbecue. Haal je steak 30 minuten van te voren uit de koeling. Zet een pan op hoog vuur en smelt de boter. Breng de steak op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Voeg eventueel andere kruiden naar keuze toe. Vervolgens schroei je de steak mooi dicht. Daarna is het belangrijk om de steak te laten rusten. Dit doe je door het in aluminiumfolie te wikkelen en 10-20 minuten te laten liggen. Hierdoor verdelen de vleessappen zich in het vlees en wordt het heerlijk mals. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur nog iets toeneemt in de folie.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten