• Vanaf 125 euro gratis bezorgen
  • Binnen 2 werkdagen bevroren geleverd
  • Grasgevoerd vlees van blije koeien
  • Beoordeeld met een 9,5
Vleeschenco logo

Steak

Genieten van steak met die herkenbare smaak van natuurvlees? Met Schotse Hooglander en Black Angus steak zet je vleesgerechten op tafel waarmee je iedereen omver blaast. Maar wat deze steaks pas echt bijzonder maakt? Ze zijn afkomstig van gecertificeerd grasgevoerde runderen uit Nederlandse natuurparken. Dat zie je direct terug in die prachtige dooradering, en je proeft het bij elke hap!

Filter

Steak kopen? In 2 dagen bevroren in huis!

Echte vleesliefhebbers zijn gek op een goede steak. En wanneer deze afkomstig is van blije dieren smaakt je gerecht nog beter. Steak bestellen met die authentieke natuurvlees smaak doe je bij Vleesch&Co. Daarmee geef je elk gerecht diepgang, of je het nu bereidt op de barbecue, er een steak tartare van maakt of een heerlijke steak haché op tafel tovert. Geniet meer, bij elke hap.

Soorten steak van Vleesch&Co

Er bestaan verschillende soorten steak en omdat wij álles van het dier benutten, vind je ze bij ons allemaal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn afkomstig van dieren die een vrij leven hebben gehad. In Nederlandse natuurparken zwerven de runderen rond over de uitgestrekte gebieden, en genieten ze de hele dag van onbeperkt gras, bloemetjes en kruiden.

Dat natuurlijke dieet proef je ook terug in het vlees. Natuurvlees heeft een authentieke smaak die jouw gerecht onmiddellijk naar een hoger niveau tilt.

We vinden het belangrijk dat vergeten vlees terugkomt van weggeweest. Zoals de Flat Iron Steak, een prachtig alternatief voor biefstuk. Perfect om te grillen, niet taai, wel smaakvol! We kennen de Flat Iron Steak ook als gesplitste sukade. Of waan je even in Brazilië met een traditionele Picanha dat wij hier kennen als staartstuk. Ook terug van weggeweest is de Bavette, ook wel vinkenlap, halve maan of flank steak. Uiteraard zijn ook de RibeyeEntrecote en Cote de Boeuf onderdeel van ons steak assortiment.

Steak bakken, braden of grillen?

Op de productpagina’s vind je in de beschrijvingen de ideale kerntemperaturen van de verschillende soorten steak. Zo ligt de ideale kerntemperatuur voor steak doorgaans tussen de 46 en 53 °C.

Steak bereid je in de koekenpan, maar kan ook prima op de barbecue. Haal je steak 30 minuten vooraf uit de koeling. Zet een pan op hoog vuur en smelt de boter. Breng de steak op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Voeg eventueel andere kruiden naar keuze toe. Vervolgens schroei je de steak mooi dicht. Daarna is het belangrijk om de steak te laten rusten. Dit doe je door het in aluminiumfolie te wikkelen en 10-20 minuten te laten liggen. Hierdoor verdelen de vleessappen zich in het vlees en wordt het heerlijk mals. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur nog iets toeneemt in de folie.