Vleeschenco logo

Stoofvlees

Was je vroeger ook zo dol op grootmoeders stoofpotten? Stoofvlees is de ultieme comfort food en met ons natuurvlees krijgt het nog meer die authentieke smaak! Ons stoofvlees komt – in tegenstelling tot supermarktvlees – van dieren uit Nederlandse natuurparken. Zoals het Wild zwijn stoofvlees, een echt natuurproduct van wild van de Veluwe. Perfect voor een traditionele wildstoofpot of jachtschotel waarvan iedereen onder de indruk zal zijn.

Filter

Stoofvlees kopen?

Wil jij genieten van een traditionele stoofpot zoals grootmoeder deze altijd maakte? Stoofvlees van Vleesch & Co geeft je gerecht nog meer diepgang. Dit komt omdat al ons vlees afkomstig is van dieren die een stressvrij leven hebben gehad. Zoals de Schotse Hooglanders en Black Angus runderen die hun leven lang grazen in Nederlandse natuurparken. En dit proef je bij elke hap! Oprecht goed stoofvlees bestellen doe je bij Vleesch&Co. Wij leveren ons stoofvlees door heel Nederland en Belgisch Vlaanderen in speciale koelboxen met vrieselementen.

Soorten stoofvlees van Vleesch&Co

De ene stoofvlees is de andere niet. Welke stoofvlees je kiest hangt dan ook af van het gerecht dat je maakt. Omdat stoofvlees stugger is dan bijvoorbeeld steak, vergt de bereiding wel wat geduld. Heb je geen geduld of gewoonweg weinig tijd? Dan is onze ambachtelijke kant-en-klare hachee ideaal! Bereid met grasgevoerd rundvlees, geduld en veel liefde. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen. Zelf alles uit de kast trekken voor een heerlijke stoofpot? Hertenstoofvlees is mooi dieprood van kleur, mager en uiterst geschikt voor een traditionele jachtschotel. Dit vlees is afkomstig van echt Nederlands wild van de Veluwe! Ga je voor een herfstachtige Papardelle al cingiale, de bekende Italiaanse pasta met ragù, dan is ons Wild zwijn stoofvlees hier perfect voor. Liever rundvlees? Met Stooflappen van grasgevoerd rundvlees maak je heerlijke Indische Rendang, Griekse Stifado, Hongaarse Goulash of Hollandse Hachee. Gerechten die op zelfs de koudste dagen je hart weten te verwarmen.

Stoofvlees maken is niet moeilijk

Voor het maken van stoofvlees moet je zeker een paar uur van je dag reserveren. Stoofvlees is namelijk best stug omdat het afkomstig is van werkspieren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld steak moet je het dan ook het liefst zo lang mogelijk laten stoven. Hierdoor wordt de structuur zacht met mals vlees als resultaat. Het stoofvlees smelt als het ware op je tong. En wie houdt daar nou niet van?! Je kunt het stoofproces vergemakkelijken door een product met zuurgraad toe te voegen, bijvoorbeeld wijn of tomaat. Stoofvlees maken is niet moeilijk, maar het neemt wel veel (sudder)tijd in beslag. Onze beste tip is dan ook om gelijk meerdere porties te bereiden. Zo kun je een deel invriezen en hoef je de volgende keer alleen je bewaarde maaltijd nog maar op te warmen. Beetje wildjus en aardappeltjes erbij en dan heb je ineens tijd over!

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten