• Grasgevoerd vlees uit Nederland
  • Binnen 1 werkdag bevroren geleverd
  • Vanaf 150 euro gratis bezorgd
  • Beoordeeld met een 9,8
Vleeschenco logo neg

.

Wat is het verschil tussen graan- en grasgevoerd vlees?
Grasgevoerd vlees heeft meer smaak en bevat meer goede omega-3 vetzuren en minder omega-6 vetzuren dan graangevoerd vlees. Graangevoerd vlees wordt soms als iets malser ervaren. Meer weten over de verschillen? Je leest erover in deze blog.

Hebben jullie ook grasgevoerde kippen?
Grasgevoerde kippen zijn niet toegestaan binnen de EU. Bovendien kunnen kippen niet van alleen gras leven. Daarom dat dit ook bij de wet is vastgesteld. Kippen eten per definitie veel graan, daar zitten de juiste voedingsstoffen in waar ze goed op groeien.

Ons kippenvlees komt van De Lankerenhof en van Oranjehoen. Deze zijn volledig vrij van antibiotica, hebben een mooi en zo natuurlijk mogelijk leven gehad en krijgen lokaal voer voorgeschoteld. De oranjehoen is een van de weinige kippen in heel Nederland die dan ook geen soja te eten krijgen. Wat dan wel? Heerlijke circulaire bieten, wortels, oregano, knoflook en geelwortel. Allemaal lokale restproducten. Lees hier meer over onze bijzondere kippen.

Hoe worden de producten bezorgd?
We bezorgen onze producten diepgevroren met Vers & Fijn. Hiermee garanderen we bevroren producten tot aan je voordeur en dat het de meest duurzame manier is van verzenden!

Wat betekent van kop tot staart?
Wij werken met het principe van vierkantsverwaarding. Dit houdt in dat alles van het dier gebruikt wordt. Maximaal 20% van het rund is immers maar geschikt als steak vlees. De rest is stoofvlees en wordt gebruikt voor worst en gehakt. Maar ook orgaanvlees is beschikbaar. Bij ons verwerken we alles wat is toegestaan door de Warenwet, en is ook zodanig te bestellen in onze webshop. Lees meer over de kop tot staart filosofie.

Hebben jullie ook halal vlees?
Nee, wij hebben geen halal vlees in ons assortiment. We staan niet achter de manier waarop deze rituele slachting gedaan wordt. Wij willen een zo humaan mogelijke manier van slachten, en daarvoor wordt de slagpin gebruikt. Lees meer over onze slacht.

Waar worden jullie dieren geslacht?
Wij laten de dieren slachten bij een ambachtelijke zelfslachtende meesterslager, Herman ter Weele. Daar verwerken ze ook al het rund-, varken- en lamsvlees, net als het Veluws wild. Lees hier meer over onze slacht.

Waar komt jullie rundvlees vandaan?
Onze runderen komen uit Nederlandse natuurgebieden. Hier zorgen de dieren voor begrazing van de gebieden van Staatsbosbeheer en zo dragen ze bij aan het onderhoud en de instandhouding. Dit zijn de volgende gebieden: Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten. Tevens worden in gemeente Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf natuurgebieden beheert door de kuddes. Om precies te zijn in: Schoorsle Duinen, Geestmerambacht, Waterlandse Bos, Noorderplassen Fochterloërveen, Meindersveen en Vrouwenerveld.

Zijn jullie producten glutenvrij?
Bijna al onze producten zijn glutenvrij, behalve de bierworsten, saucijzenbroodjes, slavinken, kant-en-klare gehaktballen en wildburgers. Bij alle producten vind je de volledige ingrediëntenlijsten inclusief allergenen en voedingswaarden onder het kopje ‘extra informatie’.

Gebruiken jullie E-nummers?
Wij gebruiken geen E-nummers, tenzij het echt niet anders kan. Bijvoorbeeld in de kroketten is het niet mogelijk om een stevige ragout te maken zonder gebruik van bepaalde E-nummers. Dit staat bij elk product aangegeven bij de ingrediënten onder het kopje ‘extra informatie’.

Is het vlees biologisch?
Ons rundvlees is van biologische oorsprong, maar wij verkopen het niet als biologisch. Dit is te ingewikkeld en duur voor ons. Bij ons kan je er vanuit gaan dat al onze dieren een heel goed leven hebben gehad en zo natuurlijk mogelijk eten. We stellen zeer strenge eisen aan de leveranciers waar we mee samenwerken. Lees er hier meer over.

Kan ik zelf kiezen wat ik wil bestellen?
Bij ons hoef je geen vast pakket te bestellen of eerst te wachten tot een hele koe verkocht is. Je kunt dus helemaal zelf je winkelmand vullen met producten die jij het liefst eet. Zo hoef je niets weg te gooien wat je niet lekker vindt! Maak zelf je keuze in onze webshop.

Maken jullie gebruik van weekmakers in de verpakking?
De vacuümzakken waarin al onze vleesproducten worden verpakt en ingevroren zijn gegarandeerd vrij van BPA en weekmakers.

Bezorgen jullie ook in België?
Wij bezorgen elke vrijdagavond in België in het gebied tussen Antwerpen, Brussel en Gent. Om de week bezorgen we op zaterdag in de rest van België. Afhankelijk van je postcode geeft het systeem automatisch aan welke dagen bezorgd kan worden. Je kiest dan zelf de gewenste bezorgdatum.

Wat kost bezorging?
Nederland:
Leveringen op ma t/m vr, tussen 08:00 – 18:00 uur.
Bestelling tot € 150 : €8,95
Bestelling boven € 150,00 : gratis bezorging

In Almere en Assen hebben we afhaalpunten. Wanneer je deze optie kiest betaal je geen bezorgkosten.

België:
(driehoek Antwerpen – Brussel – Gent)
Leveringen op dinsdag en vrijdag tussen 08.00 – 18.00
Bestelling tot €50,00 : €19,98
Bestelling van €50,00 tot € 200,00 : €14,98
Bestelling boven € 200,00 : gratis bezorging